Vágólapra másolva!
A Houston Rockets tízpontos győzelmet aratott a címvédő Toronto Raptors otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján.

James Harden 23 pontot szerzett úgy, hogy a harmadik negyed végén szerencsétlenül ütközött Serge Ibakával, pár percig a földön maradt, majd az öltözőbe vonult, de a negyedik szakasz elején visszatért a pályára.
Russell Westbrook tripla-duplát (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredmény) ért el 19 ponttal, 13 lepattanóval és 11 gólpasszal, igaz, ismét kritikán aluli dobóformát mutatott, 24 dobásából 7 esett a gyűrűbe. Bár ez még mindig jobb, mint legutóbbi mérkőzésén, amikor 7/30-at dobott. A legeredményesebb vendégjátékos Ben McLemore volt 28 ponttal.

James Harden (balra) a védekezésből is kivette a részét Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A Toronto egymás után másodszor kapott ki. Ezúttal Pascal Siakam bizonyult a kanadai csapat legjobbjának 24 ponttal és kilenc lepattanóval.
Az eseménydús New Orleans-Phoenix mérkőzés hosszabbításban dőlt el a vendégcsapat javára. A két együttes kevés figyelmet fordított a védekezésre, két negyed után 70-74 volt az állás.

Eredmények:
Toronto Raptors-Houston Rockets 109-119
New Orleans Pelicans-Phoenix Suns 132-139, hosszabbítás után
Washington Wizards-Philadelphia 76ers 119-113
New York Knicks-Denver Nuggets 92-129