Butler tripla-duplájával a Miami legyőzte a címvédő Torontót

Miami Heat v Atlanta Hawks GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
Jimmy Butler vezérletével győzött a Miami Heat
Vágólapra másolva!
A vendég Miami Heat hosszabbításban győzte le az előző hét mérkőzésén győztes, címvédő Toronto Raptors együttesét az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján.

A rendes játékidőben végig szoros meccsen a ráadás meglepően egyoldalúan alakult. A Miami Jimmy Butler remeklésével sorozatban nyolc pontot szerzett, amivel el is döntötte a találkozó sorsát.

Jimmy Butler vezérletével győzött a Miami Heat Forrás: AFP/2019 Getty Images/Kevin C. Cox

Butler 22 pontot, 13 lepattanót és 12 gólpasszt ért el a mérkőzésen, amelyen a Toronto a szezonban az első vereségét szenvedte el hazai pályán. A Miami sorozatban harmadik sikerét aratta.

San Antonióban meglepetésre a szezonban eddig gyengélkedő hazai Spurs kétszeri hosszabbítás végén legyőzte a James Harden vezette Houston Rocketset.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@jharden13 drives into the lane for the SLAM!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

A texasi rangadót annak ellenére sem tudta megnyerni a vendég együttes, hogy Harden ezúttal is jól játszott és 50 ponttal segítette csapatát. A Spurs győzelme a negyedik negyed bizonyos időszakában teljesen valószínűtlennek tűnt, mivel a Rockets már 16 ponttal is vezetett. A hazaiak azonban talpra tudtak állni, a második ráadásban pedig DeMar DeRozan büntetőivel két ponttal nyertek.

A Los Angeles-i csapatok egyaránt győzelemmel zárták a napot: a ligaelső Lakers (18 győzelem/3 vereség) a Denver Nuggets csarnokában győzött kilenc ponttal, míg a Clippers (16 győzelem/6 vereség) a vendég Portland Trail Blazerst verte 20 ponttal.

A Lakersben LeBron James és Anthony Davis egyformán 25 ponttal segítették együttesüket, a Clippers pedig úgy is simán nyert, hogy első számú sztárja, Kawhi Leonard kifejezetten gyengén dobott és 15 mezőnykísérletéből csak háromszor talált gyűrűbe.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons 94-127
Washington Wizards-Orlando Magic 120-127
New Orleans Pelicans-Dallas Mavericks 97-118
Toronto Raptors-Miami Heat 110-121 - hosszabbítás után
San Antonio Spurs-Houston Rockets 135-133 - kétszeri hosszabbítás után
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 96-105
Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers 117-97