Vágólapra másolva!
Két napon belül másodszor találkozott egymással az Edmonton Oilers és a Vancouver Canucks az NHL-ben, és vasárnap is a vendégcsapat győzött.

Egy nappal korábban, Edmontonban a Vancouver játszott eredményesebben, a legutóbbi játéknapon viszont, utóbbi csapat otthonában a nyugati főcsoport második helyén álló Oilers.

Connor McDavid lehet az a fiatal, akire az Edmonton drukkerei Wayne Gretzky óta várnak Forrás: AFP/2019 Getty Images/Codie Mclachlan

A mérkőzést Leon Draisaitl döntötte el a harmadik harmad elején, amikor a második - emberelőnyös - gólját szerezve 3-2-re módosította az állást, illetve, mint később kiderült, beállította a végeredményt. A kapus Mikko Koskinen 30 védéssel, Connor McDavid pedig két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Draisaitl és McDavid is elérte már az 50 pontot, ami nem mindennapi teljesítmény, legutóbb ugyanis az 1984/85-ös idényben fordult elő, hogy a 30. mérkőzés előtt két Oilers-játékos - Wayne Gretzky és Jari Kurri - ilyen eredményes volt.

A Minnesota szétlövésben múlta felül a Dallast, a döntő találatot az 1000. NHL-mérkőzését játszó csapatkapitány, Mikko Koivu szerezte.

Jégkorong, NHL, a vasárnapi játéknap eredményei:
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 2-3
Minnesota Wild-Dallas Stars 3-2, szétlövés után
Boston Bruins-Montreal Canadiens 3-1