A Dallas megállította LeBron Jameset és a Lakerst

Lakers
LOS ANGELES, CALIFORNIA - DECEMBER 01: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers drives toward the hoop as Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks defends during the second half at Staples Center on December 01, 2019 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Katharine Lotze/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban tíz megnyert mérkőzést követően kikapott a Los Angeles Lakers, melyet a Dallas Mavericks győzött le az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.

A Staples Centerben rendezett meccs a harmadik negyedben dőlt el, a Mavericks ugyanis 18 ponttal nyerte meg a nagyszünet utáni 12 percet, a záró játékrészben pedig nem engedte felzárkózni a hazaiakat. A dallasiak nyerőembere ezúttal is Luka Doncic volt, aki 27 pontjából 21-et a második félidőben szerzett. Ugyanakkor társaitól komoly segítséget kapott, ugyanis még további négy dallasi kosaras szerzett legalább 15 pontot. Ezzel szemben a Lakersnél a két szupersztáron, Anthony Davisen (27 pont, 10 lepattanó) és LeBron Jamesen (25 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz) kívül egyedül Alex Caruso jutott el tíz pontig. Különösen Kyle Kuzma játszott gyengén, nyolc mezőnykísérletéből csupán egy volt sikeres.

A másik Los Angeles-i együttes, a Clippers viszont nagyon könnyedén, 25 ponttal győzött a vendég Washington Wizards ellen úgy, hogy az első félidőben eldöntötte a találkozót. A hazaiak 24 perc alatt 82 pontot szereztek, összességében pedig 150-nel zártak. Kawhi Leonard 34, Paul George 31 pontot szerzett, de Montrezl Harrell és Lou Williams is 20 fölé jutott.

A címvédő Toronto sorozatban a hetedik győzelmét aratta vasárnap, ráadásul meglepően simán, a Nyugati főcsoport hatodik helyén álló Utah Jazzt 20 ponttal múlta felül. A Raptors az első félidőben ellenállhatatlanul játszott, támadásban és védekezésben is parádézott, így a nagyszünetre 40 pontos előnnyel vonulhatott el. Később pedig az is belefért a kanadai gárdának, hogy a második félidőben visszafogottan kosarazzon. A Torontóban nyolcan értek el legalább tíz pontot, a legjobb Pascal Siakam volt 35-tel.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 100-114
Los Angeles Clippers-Washington Wizards 150-125
Toronto Raptors-Utah Jazz 130-110
Brooklyn Nets-Miami Heat 106-109
Minnesota Timberwolves-Memphis Grizzlies 107-115
New York Knicks-Boston Celtics 104-113
Detroit Pistons-San Antonio Spurs 132-98
New Orleans Pelicans-Oklahoma City Thunder 104-107
Orlando Magic-Golden State Warriors 100-96