Három tizeddel a vége előtt egy góllal vezettek, mégis kikaptak - videó

Nashville Predators v Vegas Golden Knights GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 15: Ryan Ellis #4 of the Nashville Predators knocks the puck away from Mark Stone #61 of the Vegas Golden Knights as Pekka Rinne #35 of the Predators defends the net in the second period of their game at T-Mobile Arena on October 15, 2019 in Las Vegas, Nevada. The Predators defeated the Golden Knights 5-2. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Edzőváltása óta sorozatban harmadik sikerét aratta a Toronto Maple Leafs az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

A kanadai csapat - amióta Mike Babcock helyett egy hete Sheldon Keefe irányítja - harmadszor lépett jégre, mindig idegenben, ezúttal pedig Detroitban aratott fölényes, 6-0-s győzelmet. A 3. percben már 2-0 volt az állás, két hátvéd góllal.

Tyson Barrie az edzőcserét követően megszakítás nélkül harmadik összecsapáson talált be

- ilyen bravúrra 2006 óta nem volt példa torontói védőtől -, előtte pedig 59 lövéséből egyszer sem volt eredményes. A 10. percben 3-0 lett, ezen gól előtt Jimmy Howard kapus lábsérülést szenvedett. Cseréje, a korábbi torontói Jonathan Bernier, viszont betegen volt kénytelen beállni. Ő sem segíthetett: a második harmad elején közel hat perc alatt háromszor mattolták, különösen William Nylander találata volt szép, a svéd csatár kétszer "dekázott" a koronggal, és úgy lőtt gólt a levegőből.

View this post on Instagram

Batter up, @williamnylander!

A post shared by NHL (@nhl) on

A dán Frederik Andersen 25 védéssel járult hozzá a diadalhoz, és NHL-pályafutása során 17. alkalommal nem kapott gólt. A Toronto - amely egyszer sem volt emberhátrányban Detroitban - a féltucat találattal és 54 kapura lövéssel idénybeli legjobb teljesítményét mutatta fel. A Red Wings egymást követő hét meccsen kapott ki.

A Pittsburgh Penguins úgy nyert 8-6-ra a vendég Vancouver Canucks ellen, hogy két harmad után még 4-2-es hátrányban volt. Jevgenyij Malkin két góllal és három gólpasszal, azaz öt ponttal volt a mezőny legjobbja, míg csapattársa, Jake Guentzel 2+2-vel zárt.

A St. Louis Blues átvette a vezetést a nyugati főcsoportban, miután néhány nap alatt másodszor is legyőzte a tavalyi alapszakaszgyőztes Tampa Bayt. A címvédő ezúttal idegenben nyert 4-3-ra, és ezzel megelőzte az Edmonton Oilerst, amely 4-1-re kikapott a Colorado Avalanche vendégeként. Pedig a kanadai együttes szerezte meg a vezetést és egygólos előnnyel zárta az első harmadot, ezután viszont sebességet váltott a denveri csapat, amely a további két játékrész alatt a kapura lövéseket tekintve 36-7 arányban "túllőtte" ellenfelét, és négy gólt szerzett.

A Vegas Golden Knights hosszabbításban győzte le idegenben a Nashville Predatorst úgy, hogy a vendégek az utolsó másodpercben is hátrányban voltak. Azonban Max Pacioretty három tizedmásodperccel a vége előtt egyenlített, a ráadásban pedig Paul Stastny szerezte meg a győzelmet a nevadaiaknak.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Calgary Flames 2-3, hosszabbítás után
Ottawa Senators-Boston Bruins 1-2
Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs 0-6
Tampa Bay Lightning-St. Louis Blues 3-4
New York Rangers-Carolina Hurricanes 3-2
Pittsburgh Penguins-Vancouver Canucks 8-6
Washington Capitals-Florida Panthers 4-3
Columbus Blue Jackets-Philadelphia Flyers 2-3
Nashville Predators-Vegas Golden Knights 3-4, hosszabbítás után
Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 4-3, szétlövés után
Colorado Avalanche-Edmonton Oilers 4-1
Los Angeles Kings-New York Islanders 4-1
San Jose Sharks-Winnipeg Jets 1-5