Vágólapra másolva!
A Boston Bruins 8-1-re nyert a Montreal Canadiens otthonában és ezzel átvette az első helyet az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A liga egyik legősibb rivalizálása ezúttal is emlékezetes meccset hozott, bár a montreali drukkerek alighanem szeretnék gyorsan elfelejteni. Pedig nem indult számukra rosszul a meccs, mert bár a Boston szerzett vezetést, Shea Weber révén még tudtak egyenlíteni. Innentől viszont hengerelt a Bruins, a vendégcsapat az első harmad után 3-1-es előnyben volt, a második után már 6-1-re vezetett, amihez még kettőt hozzátett a záró játékrészben.

A vendégeknél a cseh David Pastrnak mesterhármast ütött, 23 találatával vezeti a góllövőlistát. A túloldalon az olimpiai és világbajnok, hétszeres All-Star kapust, Carey Price-t 112 meccs után először kellett lecserélni.

A hazai szurkolók az utolsó másodpercekben már kegyelemért könyörögtek, sőt, a megadás jeléül egy törölközőt is a jégre dobtak, ami egyébként fokozottan balesetveszélyes, ezért komoly büntetésre is számíthatnak.

A Chicago Blackhawks némi meglepetésre simán, 3-0-ra legyőzte az utóbbi időben kirobbanó formában játszó Dallas Starst. A hazaiak sztárja, Patrick Kane egy emberelőnyös góllal járult hozzá a sikerhez, ezzel pedig sorozatban 13. mérkőzésén szerzett pontot, ami jelenleg az NHL leghosszabb sorozata. A kapuban Corey Crawford 32 védéses shutouttal zárt.

Eredmények:
Montreal Canadiens-Boston Bruins 1-8
New Jersey Devils-Minnesota Wild 2-3
Chicago Blackhawks-Dallas Stars 3-0