Vágólapra másolva!
A Vegas Golden Knights 4-2-re győzött otthon a Toronto Maple Leafs ellen az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A hazaiak kiváló kapusa, Marc-André Fleury a meccs hajrájában bejelentkezett az "év védése" címért.

A Vegas a harmadik harmad 8. percéig 1-0-ra vezetett, ekkor azonban egyenlített a Toronto. Erre a hazaiak két gyors góllal válaszoltak, de Zach Hyman révén szépített a Maple Leafs, izgalmasan alakult a hajrá. Sőt, a kanadai együttes szűk négy perccel a vége előtt rendkívül közel került ahhoz, hogy egyenlítsen, de először Ilja Mihejev a felső vasat találta el, a kipattanóból próbálkozó Nic Petan lövését pedig földöntúli bravúrral védte Fleury. A mozdulat annyira összezavarta az AT&T-nél dolgozó eredményjelzőt kezelő stábot, hogy véletlenül két gólt is beírtak a Torontónak, de szerencsére hamar észrevették a hibát.

A Vegas az utolsó percben még szerzett egy gólt, így 4-2-re győzött, a szezon előtt a Stanley-kupa egyik favoritjának kikiáltott Toronto viszont jókora gödörben van, miután sorozatban hatodik vereségét szenvedte el.

Továbbra is remekel az Edmonton Oilers, amely 5-2-re győzött San Joséban, megszakítva ezzel a Sharks hatmeccses győzelmi sorozatát. A kanadai csapat vezére ezúttal is a világ jelenlegi talán legjobb játékosa, Connor McDavid volt, aki egy gól mellett két gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Az elmúlt 3 találkozón 12 pontot szerzett a csapatkapitány.

Elmaradt a várakozásoktól a St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning rangadó, a címvédő ugyanis simán, 3-1-re legyőzte a tavalyi alapszakaszelsőt. A Tampa feje nemcsak a vereség miatt fájhat, a mérkőzésen elveszítette az előző szezon pontkirályát, Nyikita Kucserovot, aki Brayden Schenntől kapott egy hatalmasat.

Továbbra is remek formában van a New York Islanders, amely Pittsburghben nyert 5-4-re hosszabbításban. Barry Trotz csapata az előző 15 mérkőzésén 14 győzelmet aratott. Hasonló szériában van a Dallas Stars, amely hazai jégen verte 6-1-re a Vancouver Canucksot, és az elmúlt 13 meccsén 23 pontot szerzett.

A nap egyik legszebb gólját a Colorado Avalanche szélsője, Andre Burakovsky szerezte a Calgary Flames elleni idegenbeli mérkőzés első harmadában. A meccsen ez volt a svéd-osztrák csatár második gólja, nagyban hozzájártult csapata 3-2-es sikeréhez.

A Flames sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, akárcsak a Nashville Predators, amely otthon kapott ki 2-1-re a Winnipeg Jetstől.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Minnesota Wild 1-4
Columbus Blue Jackets-Montreal Canadiens 5-2
Florida Panthers-Philadelphia Flyers 5-2
New Jersey Devils-Boston Bruins 1-5
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 4-5, hosszabbítás után
Detroit Red Wings-Ottawa Senators 3-4
Nashville Predators-Winnipeg Jets 1-2
St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning 3-1
Chicago Blackhawks-Carolina Hurricanes 2-4
Dallas Stars-Vancouver Canucks 6-1
Calgary Flames-Colorado Avalanche 2-3
Vegas Golden Knights-Toronto Maple Leafs 4-2
San Jose Sharks-Edmonton Oilers 2-5