Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning kilenc gólt szerezve nyert a vendég New York Rangers ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A Buffalo elleni svédországi győzelmek után hazatért Lightning nyomasztó fölényben játszott a találkozón, a rivális 23 lövésével szemben a hazaiak 45-ször vették célba a kaput. A Lightningból 14 játékos szerzett pontot, hatan legalább kettőt. A legeredményesebb Nyikita Kucserov volt egy góllal és három gólpasszal. Andrej Vaszilevszkij kapus - aki három kapott góllal zárt - 131. győzelmét aratta a Tampa Bay színeiben, ezzel beérte az klub örökrangsorában élen álló Ben Bishopot.

Minden szempontból padlóra került a New York Rangers csütörtök este Forrás: AFP/2019 Getty Images/Mike Ehrmann

Connor McDavid, az Edmonton Oilers csapatkapitánya emlékezetes produkciót nyújtott a vendég Colorado Avalanche elleni nyugati rangadón. A csatár együttese valamennyi góljából kivette a részét a 6-2-es sikerrel zárult meccsen, három gólt ütött, így három meccsen belül második mesterhármasát érte el.

A nyugati főcsoport jelenlegi két leggyengébb csapata, a Minnesota Wild és a Los Angeles Kings is győzött, egyaránt hazai pályán 3-2-re. Előbbi meglepetésre verte az Arizonát, míg utóbbi a Keleti főcsoportban gyengélkedő Detroit Wingst múlta felül úgy, hogy kevesebb mint két perccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbítás 23. másodpercében ütötte a győztes gólt.

Jégkorong, NHL, a csütörtöki játéknap eredményei:
Buffalo Sabres-Carolina Hurricanes 4-5, hosszabbítás után
Florida Panthers-Winnipeg Jets 3-4
Tampa Bay Lightning-New York Rangers 9-3
Minnesota Wild-Arizona Coyotes 3-2
Edmonton Oilers-Colorado Avalanche 6-2
Anaheim Ducks-San José Sharks 2-4
Vancouver Canucks-Dallas Stars 3-5
Los Angeles Kings-Detroit Red Wings 3-2, hosszabbítás után