Vágólapra másolva!
Sokan Paul George debütálását várták a Houston Rockets-Los Angeles Clippers NBA-rangadón, de végül egészen mást kaptak. A két nyugati élcsapat meccsén a Clippers az első negyedben 17 pontos hátárnyt szedett össze, de csak drámai végjáték döntött.

James Harden 47 ponttal zárta a meccset, de végül houstoni csapattársa, Austin Rivers lopta el a show-t. A nem túl ismert játékos hét ponttal zárta a meccset, de nem ez volt a legérdekesebb vele kapcsolatban.

Austin a Clippers edzőjének, Doc Riversnek a fia, de finoman szólva is félre tette az érzelmeket a meccs erejéig. A negyedik negyedben, amikor Doc Rivers a játékvezetőknél reklamált, a fiú hevesen kérte a technikait édesapjára, és egészen addig mutogatta a T-betűt, ameddig ki is zárták az edzőt.

Miközben Doc éppen elhagyta a játékteret, Austin szemmel láthatóan élvezte a helyzetet, de azért a közönségnek mutatta, hogy később majd rácsörög az apjára.

"Tudtam, hogy kiküldik majd. Ismerem a tekintetét, amikor már nem lehet vele mit kezdeni" - mondta a meccs után Austin.

A meccset végül a Rockets nyerte 102-93-ra, a Clippers legjobb dobója Kawhi Leonard volt, 26 ponttal zárt.

A Los Angeles Lakers idei jó formáját tartva több mint húsz ponttal nyert az előző nagydöntőben vesztes, azóta pedig mélyrepülésben lévő Golden State Warriors ellen.

A Lakers az első negyedben 38 ponttal kezdett, és nem túl hatékony védőjátéka ellenére 12 pontos előnyre tett szert. A folytatásban két negyeden át kiegyenlített volt a játék, a záró felvonásban aztán átlagos támadójátékkal is tíz ponttal nőtt a házigazda előnye, miután a vendégek mindössze 12 pontra voltak képesek ebben a játékrészben. A Lakers legutóbbi tíz találkozójából a kilencediket nyerte meg, a Warriors sorozatban ötödször maradt alul, legutóbbi kilenc mérkőzésén nyolcadik alkalommal.

A címvédő Toronto Raptors a 36 pontos Pascal Siakam és a 30 pontos Fred VanVleet vezérletével győzött a Portland otthonában. A Trail Blazers az elmúlt hét találkozóján hatodszor szenvedett vereséget.

A Boston 27 év után érte el a 140 pontot, a Celtics ezúttal 140-133-ra kerekedett a Washington Wizards fölé, míg 1992. november 25-én szintén a fővárosiakat győzte le 150-112-re. Bradley Beal így hiába szerzett 44 pontot, washingtoni csapata hatodszor maradt alul a legutóbbi hét találkozóján.

Az elsőéves Ja Morant 0.7 másodperccel a vége előtt szerezte a Memphis Grizzlies győztes kosarát a Charlotte otthonában.

A Minnesota vendégeként sem tudott megállni a lejtőn a San Antonio, amely sorozatban a harmadik, legutóbbi hat összecsapásából az ötödik vereségét gyűjtötte be. A Spurs a második és a harmadik negyedben is 40-40 pontot kapott. A San Antonio számára a folytatás sem ígérkezik könnyűnek: következő hat mérkőzéséből ötször vendégként lép pályára.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Memphis Grizzlies 117-119
Orlando Magic-Philadelphia 76ers 112-97
Boston Celtics-Washington Wizards 140-133
Houston Rockets-Los Angeles Clippers 102-93
Minnesota Timberwolves-San Antonio Spurs 129-114
Los Angeles Lakers-Golden State Warriors 120-94
Portland Trail Blazers-Toronto Raptors 106-114