Nyilvános edzésen bizonyíthat az NFL-csapatoknak a száműzött irányító

San Francisco 49ers v Dallas Cowboys GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL NFL
ARLINGTON, TX - SEPTEMBER 07: Colin Kaepernick #7 of the San Francisco 49ers throws against the Dallas Cowboys in the first quarter at AT&T Stadium on September 7, 2014 in Arlington, Texas. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A harmadik éve csapat nélküli irányító, Colin Kaepernick kész visszatérni a profi amerikaifoci-ligába (NFL), ennek érdekében egy nyilvános edzésen mutatja meg szombaton Atlantában, hogy milyen formában is van.

Kaepernick Atlantába várja az NFL 32 csapatának képviselőjét, hogy ott egy nyilvános edzésen előbb megmutassa, hogy milyen formában van manapság, majd asztalhoz ül azokkal a csapatokkal, amelyek komolyan gondolják a foglalkoztatását. A szezon során a hírek szerint több csapat is élénken érdeklődőött a ligánál a játékos állapota felől, különösen azt követően, hogy egyértelművé tette, kész visszatérni.

"Éles vagyok, és készen állok a visszatérésre már három éve. Alig várom, hogy szombaton találkozzak az edzőkkel és az igazgatókkal (general manager)" – mondta a hivatalosan szabadügynök státuszban lévő irányító. Az edzésről és az interjúról videó készül, ami elérhető lesz később valamennyi csapat számára.

A 31 éves irányító, aki 2011-ben első évesként Superbowlba vezette a San Francisco 49ers csapatát 2016-ban lépett pályára utoljára a ligában. Ezt követően az emlékezetes térdelős protestálása miatt (az amerikai himnusz alatt térdelt a meccsek előtt így tiltakozva a feketék elleni rendőri erőszak ellen) annyira elmérgesedett a viszonya az NFL-lel, hogy egyetlen csapat sem volt hajlandó alkalmazni. Kaepernick ezért "összejátszás" gyanújával bírósági keresetet nyújtott be a liga ellen, de ezt később visszavonta. A megegyezés részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra.