Újoncként 40 védéssel zárt a cserekapus az NHL-ben - videó

Adam Werner debütálása emlékezetesre sikerült a Colorado kapujában
Vágólapra másolva!
Adam Wernernek egy szerencsétlen sérülés miatt már a Winnipeg-Colorado mérkőzés 31. másodpercében pályára kellett lépnie. Ami utána következett, arra senki sem számított az újonctól. A Florida Panthers négygólos hátrányból fordított, és végül szétlövésben nyert a Boston Bruins vendégeként az NHL keddi játéknapján.

A gól nélküli első harmadot követően a második játékrész második felében indult be a Bruins, amely szűk nyolc perc alatt négygólos előnyre tett szert. A vendég Panthers számára azonban még innen is volt visszaút: már a 41. percben megkezdte a felzárkózást, az 59. percben pedig egyenlített. A mérkőzés a szétlövés negyedik párját követően dőlt el. A Boston sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, a Florida története során először nyert négygólos hátrányból.

Az első harmad végére 2-0-ra elhúzó New York Rangers végül a kétgólos Kaapo Kakko második góljával győzte le hosszabbításban a Pittsburgh Penguinst.

Sorozatban aratott hét győzelmet követően - amelyből csak kettő volt rendes játékidős - szenvedett vereséget a St. Louis, amely otthon kapott ki szétlövésben az Arizonától. A Blues azonban így is pontot szerzett - zsinórban nyolcadik mérkőzésén is.

Az újonc kapus, Adam Werner volt a Winnipeg-Colorado találkozó főszereplője. A vendégek 22 éves svéd cserejátékosa a 31. másodpercben sérülés miatt lépett jégre, és karrierje első NHL-meccsén hibátlan teljesítménnyel zárt. Werner 40 lövést hatástalanított, az Avalanche - amelyben Nathan MacKinnon két góllal és két gólpasszal zárt - pedig 4-0-ra nyert.

Az Anaheim 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, de a Detroit 37 másodperccel a rendes játékidő vége előtt túlórára mentette a meccset, amelyben a 63. perc elején Dennis Cholowski győztes gólt szerzett. A Ducks egymást követő negyedik találkozóján maradt alul.

A Vancouver négymeccses, a Los Angeles Kings három találkozó óta tartó nyeretlenségi szériáját tudta lezárni. A Canucks gólokban gazdag záró játékrészt követően 5-3-ra múlta felül a vendég Nashville-t, a Kings 3-1-re bizonyult jobbnak a Minnesotánál.

A San Joséból hat különböző játékos is gól szerzett, és győzött 6-3-ra a vendég Edmonton ellen, amelyben Leon Draisaitl góllal és gólpasszal zárt, így sorozatban a tizedik mérkőzésén szerzett pontot. A San Jose sorozatban negyedszer nyert, az Oilersszel szemben megszakítás nélkül ötödször.

Jégkorong, NHL, a keddi játéknap eredményei:
Boston Bruins-Florida Panthers 4-5, szétlövés után
Montreal Canadiens-Columbus Blue Jackets 3-2, szétlövés után
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 3-2, hosszabbítás után
St. Louis Blues-Arizona Coyotes 2-3, szétlövés után
Winnipeg Jets-Colorado Avalanche 0-4
Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 3-4, hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Nashville Predators 5-3
Los Angeles Kings-Minnesota Wild 3-1
San Jose Sharks-Edmonton Oilers 6-3