Öt évig uralták az NBA-t, most egy üres ziccert sem tudnak bedobni - videó

Los Angeles Lakers v Golden State Warriors GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - OCTOBER 05: Jordan Poole #3 of the Golden State Warriors in action against the Los Angeles Lakers at Chase Center on October 05, 2019 in San Francisco, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A szezon előtt az egyik legnagyobb bajnokesélyesnek kikiáltott Los Angeles Clippers pontszegény mérkőzésen nyert a címvédő Toronto Raptors ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) hétfői játéknapján.

A tavaly meg a Raptorst erősítő, majd nyáron a Clippershez igazoló szupersztár, Kawhi Leonard rendkívül szenvedett a mérkőzésen, 11 mezőnyísérletéből mindössze kettőt értékesített, és végül csak 12 ponttal végzett, valamint eladott 9 labdát, ami negatív karriercsúcs. Igaz, leszedett 11 lepattanót, kioszott 9 gólpasszt, és volt három labdaszerzése is, védekezésével komoly érdemei voltak a győzelemben.

San Antonióban különleges estét tartottak, ugyanis a Memphis elleni mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között visszavonultatták az egykori kiváló irányító, a nyáron visszavonuló Tony Parker mezét. Ez azt jelenti, hogy a klubnál többé senki sem viselheti a 9-es számot, és hogy az elmúlt 20 év legjobb hármasa, a Tim Duncan-Manu Ginobili-Tony Parker trió most már a csarnok mennyezetén is "összeállt". Győzelemnek viszont nem örülhettek a nézők, a Spurs némi meglepetésre vereséget szenvedett a fiatalokra építő Grizzliestől.

A Golden State (divat)drukkereinek sem ez a kedvenc időszaka. A csapat dominált a ligában az elmúlt öt évben, de nyáron elveszítette Kevin Durantet, Shaun Livingstont és Andre Iguodalát is. Klay Thompson és Steph Curry sérült, így mindössze Draymond Greenre, valamint a holtszezonban megszerzett D'Angelo Russelre számíthat Steve Kerr a jobbak közül. A meggyengült csapatban már olyan játékosok is lehetőséget kapnak, mint például Jordan Poole, akinek a megmozdulását inkább csak megmutatjuk mindenféle kommentár nélkül:

A Warriors a Utah Jazz elleni vereség után 2-9-es mérleggel a liga utolsó helyére csúszott.

Eredmények:
Detroit Pistons-Minnesota Timberwolves 114-120
Boston Celtics-Dallas Mavericks 116-106
San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies 109-113
New Orleans Pelicans-Houston Rockets 122-116
Golden State Warriors-Utah Jazz 108-122
Los Angeles Clippers-Toronto Raptors 98-88