NHL: kilenc gólt lőtt a sérülésektől megtizedelt Colorado

Nashville Predators v Colorado Avalanche GettyImageRank2 Second SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA Colorado Denver Winter Sport COMMEMORATION Photography Pepsi Center - Denver National Hockey League Colorado Avalanche Nashville Predators Hockey Scoring a Goa
DENVER, COLORADO - NOVEMBER 07: Samuel Girard #49, Cale Makar #8, Nathan MacKinnon #29, Matt Calvert #11 and Joonas Donskoi #72 of the Colorado Avalanche celebrate a goal against the Nashville Predators in the second period at the Pepsi Center on November 07, 2019 in Denver, Colorado. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins hosszabbításban nyert a tízmérkőzéses győzelmi szériában lévő New York Islanders ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

Az Islanders hiába vezetett két harmad után 3-0-ra, a vendég Pittsburgh a harmadik felvonás elején hat perc alatt egyenlített, majd a ráadásban Bryan Rust második találatával megnyerte a találkozót. A Penguins négy vereség után tudta ismét legyőzni a New York-i gárdát.
A Nashville a 25. percben vendégként 3-2-re vezetett, amikor a Coloradónál "kiszakadt a gólzsák". Az Avalanche nyolc perc alatt hat gólt szerzett a második harmadban, és eldöntötte a meccset. A hazai együttesben a finn Joonas Donskoi - NHL-pályafutása során először - mesterhármassal zárt, Nathan MacKinnon pedig egy gólja mellett három gólpasszt osztott ki. Az egy harmad alatt lőtt hat gól új klubrekordot jelent.

Az Avalanche ezzel a sikerrel öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát tudta lezárni. A denveri csapat a mérkőzés előtt elveszítette kezdőkapusát, Philipp Grubauert, de nem számíthatott az első sor két szélsőjére, Mikko Rantanenre, és a csapatkapitányra, Gabriel Landeskogra, majd a Nashville ellen Nikita Zadorov, később pedig MacKinnon is kidőlt.
A Florida 3-1-re vezetett, de Alekszandr Ovecskin duplájával egyenlített a vendég Washington, amely végül a "túlóra" 17. másodpercében a szintén duplázó Tom Wilson második találatával nyert. A Capitals sorozatban az ötödik győzelmét aratta, és egymást követő tizedik összecsapásán szerzett pontot.

A Rangers Henrik Lundqvist vezérletével győzött a Carolina otthonában, a New York-i gárda svéd kapusa 45 lövést védett, ebből 22-t az első harmadban. A vendégek mindössze 19 alkalommal vették célba az ellenfél kapuját, de négy gólt szereztek.
A Columbus ötmérkőzéses nyeretlenségi sorozatának vetett véget, miután 3-2-re nyert az Arizona vendégeként.
Nyolc összecsapást követően maradt ismét pont nélkül a Vancouver, amely Chicagóban kapott ki 5-2-re. A Blackhawks szélsője, Alex DeBrincat ezzel a remek találattal nyitotta a mérkőzést:

View this post on Instagram

Never change, Alex DeBrincat (@brinksy97).

A post shared by NHL (@nhl) on

A San Jose otthon az első harmadban 4-0-ra elhúzott, a Minnesota azonban még így is szoros hajrát produkált, de végül egygólos különbséggel alulmaradt. A Wild legutóbbi hét, idegenbeli mérkőzése közül a hatodikat veszítette el.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Vegas Golden Knights 2-1, hosszabbítás után
Florida Panthers-Washington Capitals 4-5, hosszabbítás után
New York Islanders-Pittsburgh Penguins 3-4, hosszabbítás után
Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 3-2, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-New York Rangers 2-4
Ottawa Senators-Los Angeles Kings 3-2, hosszabbítás után
Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks 5-2
Colorado Avalanche-Nashville Predators 9-4
Calgary Flames-New Jersey Devils 5-2
Arizona Coyotes-Columbus Blue Jackets 2-3
San Jose Sharks-Minnesota Wild 6-5