Vágólapra másolva!
Tovább tart Jimmy Garappolo és a San Francisco 49ers szédületes szezonkezdete. Az Arizona Cardinals elleni 28-25-ös sikerével a nyugati parti együttes az NFL alapszakaszának felénél is százszázalékos teljesítményt tudhat magáénak. Érik a nagy találkozás a februári Super Bowlban.

Hiába szerzett az első támadásából touchdownt az Arizona a 49ers ellen az NFL 9. játékhetének csütörtök esti mérkőzésén, a szünetre már a san franciscóiak mehettek 21-7-es előnnyel. A mérkőzés legszebb pillanata az újonc Andy Isabella nevéhez fűződik. A 22 éves elkapót a 2019-es draft 62. helyén választotta ki a Cardinals, aki bizalmat egy 88 yardos – közel egész pályás – TD-vel hálálta meg.

Jimmy Garoppolo 4 touchdownt passzolt az Arizona ellen Forrás: AFP/2019 Getty Images/Christian Petersen

Tovább tart a 49ers irányítójának, Jimmy Garoppolónak a szenzációs formája. A sokáig New Englandben Tom Brady cseréjeként számon tartott játékos ezúttal 317 yardot passzolt, közte 4 TD-t érő átadással. Ki gondolta volna, hogy Brady mögött egy ekkora klasszis pallérozódik a kispadon.

Nyolcadik győzelmével a San Francisco pont a már emlegetett New England Patriots mellé zárkózott fel a táblázat élén. Minden adva van tehát ahhoz, hogy a mester és tanítványa összemérje tudását a 2020. február 2-i Super Bowlon. A bajnokság első felében mutatott formájuk alapján ezt csak nagyon kevés csapat tudja megakadályozni.

Amerikai futball, NFL, a 9. játékhét csütörtöki mérkőzésén
San Francisco 49ers – Arizona Cardinals 28-25