Győzelemmel ünnepelte 500. NHL-mérkőzését a Boston finn hokikapusa

Boston Bruins v Winnipeg Jets GettyImageRank2 Break People Activity Motion SPORT HORIZONTAL Professional Sport ICE HOCKEY Spraying Canada WATER One Person Winter Sport Winnipeg ATHLETE Incidental People Photography MTS Center National Hockey League Boston
Győzelemmel ünnepelte 500. NHL-mérkőzését Tuuka Rask
Vágólapra másolva!
Sorozatban ötödik vereségét szenvedte el a Detroit Red Wings az NHL keddi játéknapján. A Detroit két harmad után még 2-0-ra vezetett, de a háromgólos Bo Horvat vezérletével a Vancouver Canucks fordított és nyert 5-2-re. A Red Wings legutóbbi öt vereségéből négyszer zárt öt kapott góllal.

Jack Eichel a Buffalo mind a négy góljából kivette a részét, két gólpassza mellett a második, hazai győzelmet érő találatát a hosszabbítás negyedik percében lőtte a San José kapujába.

Tuukka Rask, a Boston finn kapusa 28 védéssel és a Toronto legyőzésével ünnepelhette karrierje 500. NHL-mérkőzését. A Bruinsban őrzi jó formáját David Pastrnak és Brad Marchand, akik egyaránt gólt és gólpasszt jegyeztek a találkozón. Pastrnak legutóbbi négy mérkőzésen nyolc gólt szerzett, Marchand sorozatban nyolcadszor zárt ponttal, öt gólja mellett kilenc gólpassza van.

Győzelemmel ünnepelte 500. NHL-mérkőzését Tuuka Rask Forrás: AFP/2016 Getty Images/Marianne Helm

Hiába egyenlített otthon kétszer a Winnipeg, a Los Angeles Kings Anze Kopitar emberelőnyös góljával a 46. percben harmadszor is egygólos vezetéshez jutott, amelyet már meg tudott tartani. A Jets legutóbbi öt mérkőzésén negyedszer veszített, pedig mindannyiszor hazai pályán játszhatott.
Az Arizona Coyotes hosszabbítás után nyert a New York Rangers vendégeként, így sorozatban a negyedik győzelmét aratta.

A Vegas Golden Knights úgy nyerte meg a szétlövést Chicagóban, hogy az első pár után még a Blackhawks vezetett 1-0-ra, de amíg a következő két körben a hazaiak hibáztak, a vendégek értékesítették a rávezetést.

Eric Staal az első harmad közepén 75 másodperc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a Minnesotát, amely a 17. percre be is állította a 3-0-s végeredmény az Edmonton ellen. A Wild mindkét kapusa, Alex Stalock és a sérülés miatt lecserélt Devan Dubnyk is hibátlanul zárt, előbb 16, utóbbi 9 lövést védett.

Jégkorong, NHL, a keddi játéknap eredményei:
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 4-2
Buffalo Sabres-San José Sharks 4-3 - hosszabbítás után
Florida Panthers-Pittsburgh Penguins 4-2
New York Rangers-Arizona Coyotes 2-3 - hosszabbítás után
Detroit Red Wings-Vancouver Canucks 2-5
Nashville Predators-Anaheim Ducks 6-1
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 3-0
Winnipeg Jets-Los Angeles Kings 2-3
Chicago Blackhawks-Vegas Golden Knights 1-2 - szétlövés után
Calgary Flames-Washington Capitals 3-5