Megszakadt az NHL legfrusztrálóbb sorozata - videó

Minnesota Wild v Montreal Canadiens GettyImageRank2 national hockey league 2019 ICE HOCKEY professional sport people SPORT sports league nhl match-sport hockey rink first goal milestone
MONTREAL, QC - OCTOBER 17: Victor Mete #53 of the Montreal Canadiens celebrates his first career NHL goal with teammates on the bench against the Minnesota Wild during the first period at the Bell Centre on October 17, 2019 in Montreal, Canada. Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nincs már nyeretlen csapat az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2019/20-as idényében, miután a csütörtöki játéknapon a New Jersey Devils 5-2-re diadalmasodott a vendég New York Rangers felett.

A hat vereséggel nyitó hazaiaknál megszerezte első NHL-pontját Jack Hughes, aki a legelőkelőbb helyen kelt el a fiatalok nyári választásán, a drafton. Most egy gólpasszt adott. A Rangers színeiben pedig pályára lépett Kaapo Kakko, ő a draft második választottja volt, az ő nevéhez ezúttal két kapura lövés fűződött, de pontot nem jegyzett.
A Montreal Canadiens 4-0-ra verte a Minnesota Wildot. A kanadai csapat kapusa, Carey Price 17 védéssel járult hozzá a sikerhez. Ez volt idénybeli első, pályafutása 45. kapott gól nélküli fellépése. Victor Mete és Nick Suzuki első NHL-góljukat ütötték.

Metének ez volt a 127. összecsapása, és még egyetlen Canadiens-játékosnak sem kellett ilyen sokat várnia az első találatára, a korábbi csúcsot az egykori favágó, Mike Komisarek tartotta. A Wild egy győzelem mellett hat vereséggel állt, és fennállása során eddig egyszer, még 2009-ben kezdte ilyen szörnyen a szezont.
A tavalyi két döntős, a Boston Bruins és a Stanley Kupa-győztes St. Louis Blues egyaránt 4-3-ra, szétlövésben szenvedett vereséget otthon.

Eredmények:
Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 3-4, szétlövés után
Montreal Canadiens-Minnesota Wild 4-0
New Jersey Devils-New York Rangers 5-2
St. Louis Blues-Vancouver Canucks 3-4, szétlövés után
Winnipeg Jets-New York Islanders 1-3
Calgary Flames-Detroit Red Wings 5-1
Arizona Coyotes-Nashville Predators 5-2
Vegas Golden Knights-Ottawa Senators 3-2, szétlövés után
Los Angeles Kings-Buffalo Sabres 0-3