110 ezer forintba került egy pohár sör az NFL legrosszabb csapatának meccsén

Rock In Rio USA - Pop Weekend - Day 2 GettyImageRank3 DRINK HORIZONTAL Beer - Alcohol Pouring USA Nevada Las Vegas MUSIC Vendor Holiday - Event Corona - Brand-name Arts Culture and Entertainment Rock In Rio 2015 festivalgoer Atmosphere MGM Resorts Festiva
LAS VEGAS, NV - MAY 16: A vendor (L) pours a beverage for a festivalgoer during Rock in Rio USA at the MGM Resorts Festival Grounds on May 16, 2015 in Las Vegas, Nevada. Mark Davis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy mozgóárus úgy gondolta, hogy ha már rossz a csapat, amelyiknek a meccsén dolgoznia kell, akkor legalább keressen jól. Az öröme azonban nem tartott sokáig.

A négy meccs után, négy vereséggel és borzalmas, 26-163-as pontkülönbséggel az NFL alapszakaszának abszolút utolsó helyén álló Miami Dolphins hétvégi Los Angeles Chargers elleni hazai meccsén (amit 30-10-re nyertek a kaliforniaiak) az egyik mozgóárus, Nathaniel Collier egy kicsit elszámolta magát. Az egyik szurkolónak 724 dollárt (kb. 220 ezer forint) számolt fel két pohár sörért.

Rossz a csapat és még a sör is drága Forrás: AFP/2019 Getty Images/Eric Espada

Collier ravaszkodása ennyiben nem merült ki: az arcátlan összeget ugyanis nem az őt foglalkoztató cég (Rocket Man) által biztosított kártyaolvasóval, hanem saját eszközével húzta le a vevő kártyájáról. Annyira azonban mégsem volt okos, mint gondolta: a vevő bankja ugyanis tájékoztatta a szokatlan összegről Collier munkáltatóját, és nem csak az összegről, hanem arról is, hogy ki használta az ügyfelet megrövidítő eszközt.

Collier nagy összegű lopásért és műszaki eszköz jogosulatlan használatáért állhat majd bíróság elé, a Rocket Man pedig azonnal ki is rúgta.

"Miután legalább egy tucatnyi stadionban jelen vagyunk a hasonló mozgóárusokkal, kiemelten fontos számunkra az ügyfeleink bizalma és biztonsága. A helyszínen tartózkodó ellenőrünk azonnal felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, amint értesültünk az alkalmazottunk tettéről" – mondta a Rocket Man szóvivője a történtek után.