Társoldalunk:

Úgy kezdődött a 100. NFL-idény, ahogy a 99. véget ért

2019.09.06. 07:58

A Green Bay Packers 10-3-ra győzött a Chicago Bears vendégeként a Nemzeti Futball Liga (NFL) 100. idényének első mérkőzésén.

Rendhagyó módon nem úgy indult az NFL aktuális idénye, hogy a bajnoki címvédő lépett pályára az első mérkőzésen. A centenáriumi szezon miatt a liga a legősibb rivalizálással szerette volna kezdeni ezt a különleges évet, de azt talán a vezetők sem gondolták volna, hogy ennyire unalmas lesz a rangadó.

A Chicago már az első negyedben megszerezte a vezetést Eddy Pineiro mezőnygóljával. Később kiderült, ennél a három pontnál nem fog többet szerezni a hazai együttes.

A második játékrészben a meccs talán egyetlen szép támadássorozatából a Green Bay eljutott a vörös zónáig, a végén Aaron Rodgers Jimmy Grahamet találta meg a célterületen belül.

A "pontgyártás" ezzel szinte teljesen véget ért, a harmadik negyedben nulláztak a csapatok, köszönhetően a két védelemnek. A Packers védői a meccs alatt összesen ötször vitték földre labdával Mitch Trubisky-t, öt passzát is elütötték, futásonként pedig csak 2,1 yardot engedtek. A Bears szintén ötször sackelte Rodgerst, volt 9 elütött passzuk, és a futásonkénti 3,1 yard is parádésnak számít.

A negyedik negyedben Mason Crosby hozzátett még három pontot a Green Bay előnyéhez. A Bears komoly tempóban jött előre az egyenlítés reményében, de Trubisky end zone-ba ívelt labdáját a Packers safety-je, Adrian Amos húzta le, akinek egyébként ez volt élete első mérkőzése nem Chicago-mezben.

A Green Bay 10-3-ra győzött Chicagóban, ezzel az előző Super Bowl (13-3 a New Englandnek) ponttermését is sikerült alulmúlni. Bízzunk a jobb folytatásban!