Társoldalunk:

Előbb verekedett, most fenyeget a kosárlabda botrányhőse

2019.08.13. 14:33

A WNBA történetének egyik legnagyobb botránya után hat játékosra vár eltiltás, köztük az olimpiai bajnok, Brittney Grinerre is, aki, bár már megbánta, hogy verekedett, de a döntéstől teszi függővé a jövőjét az amerikai női kosárlabdaligában. Addig is szép csendben megfenyegette a liga döntéshozóit.

A Phoenix Mercury klasszisa, Brittney Griner az egyike azoknak, akikre büntetés várhat, miután hatalmas botrány tört ki magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Dallas Wings elleni mérkőzésen.

A WNBA egyik legnagyobb sztárja – akinek meccsenként 20 pontos átlaga van –, a hatszoros All Star-játékos világossá tette, hogy nagyban befolyásolni fogja a jövőjét, hogy milyen döntés születik a zöld asztalnál.

„Hogyan lehetne egy olyan bajnokságban harcolni, amely nem védi meg a játékosokat? Nem a pénzért játszok itt, mert nem keresünk eleget, főleg úgy, ha mindenért bírságot kell fizetni. Alapvetően nem is lesz fizetésem ezen a nyáron" – mondta Girner a USA Todaynek, aki a legjobban kereső közé tartozik, ugyanis megkapja a bajnoki maximumot, ami 115 000 dollár. Viszont a WNBA szezonon kívül az orosz UMMC Jekatyerinburg együttesénél hétszámjegyű összeget keres.

Girner egyébként a hetedik idényét kezdte meg, és mint elárulta, csak azért van még mindig a WNBA-ben, mert a Mercury számára már szerelem. Ezért is döntött úgy idáig, hogy nem csak Oroszországban kosárlabdázik, pedig erre is lenne lehetősége.

Brittney Griner a WNBA döntésétől tette függővé a jövőjétForrás: usatoday.com

„Én is csak ember vagyok. Ráadásul felnőtt, így tudom, hogy vannak következményei a tetteimnek. Bocsánatot kértem a csapattársaimtól, az edzőktől. Mindannyian támogatnak engem. Könnyű egy irodában ülve azt mondani, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a pályán."

"Apám katonaként szolgált, kemény nevelésben volt részem. Megtanultam, mit kell tennem, ha valaki hátulról rám támad. Csak remélni tudom, hogy nem függesztenek fel hosszú időre" – tette hozzá a 28 éves klasszis.

Brittney Grinert 2015-ben egyszer már eltiltották hét meccsre, miután összeverekedett az akkori házastársával, Glory Johnsonnal. Most mindenki a liga döntését várja, amely ha súlyos lesz, akkor könnyen előfordulhat, hogy az egyik legnagyobb sztár többet nem lép pályára a WNBA-ben.

Grinerről írt portrénkat itt olvashatja el.

Öngyilkos akart lenni, majd megkéselték, ma ő a világ legjobb játékosa

Akik nézték a női kosárlabda Euroliga soproni négyes döntőjét, azoknak feltűnhetett a címvédő és későbbi győztes orosz Jekatyerinburgban egy olyan játékos, aki még a kosarasmezőnyből is kimagaslik. Sőt, 206 centije az NBA átlagmagasságánál is több. Viszont amellett, hogy mindenki fölé tornyosul, iszonyatosan jó játékos.