Ilyet még nem láttak a női NBA All-Star-gáláján - videó

WNBA All-Star Game 2019 GettyImageRank2 SPORT wnba BASKETBALL
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 27: Liz Cambage #8 of Team Wilson brings the ball up the court against Brittney Griner #42 of Team Delle Donne during the WNBA All-Star Game 2019 at the Mandalay Bay Events Center on July 27, 2019 in Las Vegas, Nevada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem fukarkodtak a különleges rekordokkal az amerikai profi női kosárlabda-bajnokság (WNBA) All-Star-gálájának szereplői vasárnapra virradóra Las Vegasban.

A'ja Wilson csapata 129-126-ra legyőzte Elena Delle Donne csapatát a WNBA gálamérkőzésén, azaz összesen 255 pont esett, ennyit - mármint ennyire sokat - pedig még soha nem hoztak össze a csapatok All-Star gálán.

A mérkőzés egyik sztárja a vesztes csapatban szereplő, 16 pontig jutó Brittney Griner volt. A 206 centi magas ausztrál center háromszor is zsákolt a mérkőzésen, ezzel ő lett az első, aki egynél több ilyen bravúrt mutatott be a gálamérkőzések történetében.

Mindezt ráadásul két kézzel is felettébb könnyedén:

Amikor megunta ezt, akkor pedig helyet cserélt az irányító Kayla McBride-dal és a kisemberek pozíciójában csillogtatta meg a tudását.

Az est hőse azonban nem ő volt, hanem Erica Wheeler. Az Indiana Fever kosarasa az első nem drafton kiválasztott játékos lett, aki meghívást kapott az All-Star-gálára, és, ha már így történt, élt is a lehetőséggel: 25 ponttal győzelemre vezette csapatát, aminek elismeréseként őt választották meg a mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP).

Wheeler All-Star-rekordot jelentő hét triplát vágott be a meccsen, az utolsóval pedig, természetesen, ő zárta le végleg a mérkőzést: