Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyári ligájában a legtöbb ember a 231 centis szenegáli óriásra, Tacko Fallra kíváncsi. A center kosarazni nem igazán tud, de így is szolgáltat minden meccsen legalább egy emlékezetes jelenetet. Legutóbb talpról lepattanózott, most pedig megsemmisített egy 80 kilós játékost.

Fall nem kelt el az idei újoncbörzén, pont a gigantikus mérete a legnagyobb hátránya, túl nehéz és lassú. A Boston Celtics azonban dobott a 130 kilós játékosnak egy mentőövet, és meghívta a nyári ligás csapatába, még úgy is ő a legnagyobb sztár, hogy nem játszik túl sokat, és a pontokat sem szórja.

Magyar idő szerint szerda hajnalban a Boston nyári ligás csapata a denveri fiatalok ellen játszott, Fall 17 percet kapott, dobott négy pontot és leszedett ugyanennyi lepattanót is. Erre senki nem fog emlékezni, arra viszont igen, amikor szeretett volna befejezni egy leindítást.

A gyorsvonatként érkező Fall elé azonban beállt a Nuggets 80 kilós irányítója, Brandon Goodwin, hogy támadóhibát harcoljon ki, és bár ez sikerült is neki, talán ő maga is megbánta.

Az ütközéskor kijött a két játékos közötti 50 kilós különbség, Goodwin szó szerint kirepült a pályáról, és alig tudott utána feltápászkodni.

Később összekapta magát, 28 ponttal a mezőny legeredményesebb játékosa lett, igaz, a Nuggets 95-82-re kikapott.