38 évesen meghalt a New York Giants Super Bowl-győztes irányítója

Super Bowl XLII Super Bowl 42
GLENDALE, AZ - FEBRUARY 03: Quarterbacks Jared Lorenzen #13 and Eli Manning #10 of the New York Giants warms up before Super Bowl XLII against the New England Patriots on February 3, 2008 at the University of Phoenix Stadium in Glendale, Arizona. (Photo by Donald Miralle/Getty Images)
Vágólapra másolva!
38 éves korában meghalt a New York Giants korábbi Super Bowl-győztes irányítója, Jared Lorenzen.

Az egykori játékost múlt hét pénteken kellett kórházba szállítani, mert a rossz vese- és szívműködése miatt elkapott egy súlyos fertőzést. Az életét azonban ott sem tudták megmenteni, helyi idő szerint szerdán elhunyt.

Lorenzen a 2000 és 2003 között a Kentucky Egyetemre járt, ahol több rekordot is megdöntött. Inkább elképesztő testfelépítéséről volt híres, mint a remek passzkészségéről, 193 centis magasságához 130 kiló párosult.

A 2004-es drafton nem kelt el, de később leigazolta a New York Giants, egészen 2008-ig játszott a csapatnál Eli Manning cseréjeként. Összesen négyszer lépett pályára,

tagja volt a 2008-as bajnokcsapatnak, amely a Super Bowlban hatalmas meglepetésre legyőzte az addig hibátlanul menetelő New England Patriotsot.

A sikeres döntő után a csapat megvált tőle, ezután már csak alsóbb ligákban, valamint fedett pályás bajnokságokban játszott. 2013 karácsonyán azonban sípcsonttörést szenvedett, a súlyos sérülés után befejezte a sportot.

Ezzel együtt az egészségi állapota is rohamosan romlani kezdett, a kevés mozgás miatt visszatértek a súlyproblémái, 2017-re elérte a 230 kilogrammot. Ekkor saját kihívást kezdeményezett, aminek eredményeként 2018 tavaszára megszabadult 45 kilótól.

Sajnos az akció már későn jött, a veséje és a szíve sem bírta el a testét.