Vágólapra másolva!
Kevin Durant és Kyrie Irving is a Brooklyn Nets csapatában folytatja, valamint csatlakozik hozzájuk DeAndre Jordan is. Az NBA-ben vasárnap este több szupersztár is szabadügynökké vált, így megkezdődött a játékosvándorlás.

Kevin Durant távozását szinte azonnal bejelentették, már csak az volt a kérdés, hogy hol folytatja, végül a Brooklyn Nets lett a befutó. A hírek szerint nem kapta meg a négy évre szóló, maximális, 164 millió dolláros szerződést, hogy maradjon hely a fizetési sapka alatt, így érkezhet a csapathoz Bostonból Kyrie Irving és a New York centere, DeAndre Jordan is.

Kevin Duranttal új bajnokesélyes csapat épülhet keleten Forrás: AFP/2019 Getty Images/Gregory Shamus

Durant egyébként könnyen lehet, hogy kihagyja majd az NBA teljes következő idényét, mert a döntő ötödik meccsén a Toronto ellen elszakadt az Achilles-ina.

A hírek szerint Durantért harcolt a Los Angeles Clippers, a New York Knicks és jelenlegi csapata is, amely egy extra évvel toldotta volna meg a szerződését, és 57 millió dollárral, de három szezon után a váltás mellett döntött.

Kevin Durant 31 éves lesz, tízszeres All-Star, pályafutása során 27 pontos átlaga van. A Golden State az elmúlt öt évben mindig bajnoki döntőben szerepelt, ebből hármat meg is nyert, Kevin Durantnek kettőben volt része.

Durant távozása azt is jelenti, hogy Steph Curry mellett marad Klay Thompson, és a hírek szerint érkezik a csapatba Durant pótlására Brooklynból D'Angelo Russell.

Az NBA szabadügynök-piacának első napján nem csak Durant kapott hatalmas értékű szerződést: a klubok összesen hárommilliárd dollárt költöttek az első néhány órában.

A Portland Trail Blazers négy évre 196 millió dollárt fizet Damian Lillardnak, a Philadelphia 76ers 180 milliót Tobias Harrisnek, a Milwaukee Bucks pedig öt év alatt 178 milliót Khris Middletonnak. A Dallas Mavericks annak a Kristaps Porzingisnek adott ötéves, 158 millió dolláros szerződést, aki térdsérülése miatt tavaly február 6. óta nem lépett pályára.

Jimmy Butler négy évre 142 millió dollár ellenében költözik Philadelphiából Miamiba, mellettük Kemba Walker (Boston Celtics, 4 év, 141 millió dollár), Al Horford (Philadelphia 76ers, 4 év, 109 millió dollár) és Nikola Vucevic (Orlando Magic, 4 év, 100 millió dollár) ír alá már biztosan 100 millió dolláros nagyságrendű szerződést.