Mégsem vonul vissza a UFC egyik legendája

UFC 237 - MMA -  TOPSHOTS Horizontal COMBAT SPORTS FREE FIGHT
Brazilian fighter Jose Aldo (L) competes against Australian fighter Alexander Volkanovski (R) during their men's featerweight bout at the Ultimate Fighting Championship 237 event (UFC 237) at Jeunesse Arena in Rio de Janeiro on May 11, 2019. (Photo by Mauro Pimentel / AFP)
Vágólapra másolva!
Korábbi elhatározását megmásítva mégsem vonul vissza a UFC korábbi pehelysúlyú bajnoka, José Aldo.

A 32 éves brazil legenda januárban még úgy nyilatkozott, hogy nem fogja kitölteni a világ első számú ketrecharcos szervezéténél aláírt szerződését, hanem új kihívásokat keres, amit az ökölvívásban készült megtalálni. Hétfőn azonban kiderült, hogy mégis folytatja nem hétköznapi pályafutását, miután további nyolc mérkőzésre írt alá a szervezethez. Mint azt az ügynöke az ESPN amerikai sportoldalnak megerősítette, még a májusi UFC 237 gála előtt (ahol egyhangú pontozással kapott ki Alexander Volkanovskitól) megszületett a megegyezés.

José Aldo (balra) az ausztrál Alexander Volkanovski ellen karrierje során ötödik alkalommal szenvedett vereséget Forrás: AFP/Mauro Pimentel

A brazíliai Manausban született Aldo capoierával, majd brazil jiu-jitsuval kezdte harcművészeti karrierjét, hogy az utóbbiban szerzett fekete öv után a brazil luta livre stílusban is eljusson idáig. A kezdeti hazai sportsikerek után a World Extreme Cagefighting (WEC) nevű szervezet bajnoki címét is bezsebelte, ekkor szerződtette le 2011-ben a UFC, ahol egyből pehelysúlyú bajnokként indulhatott, miután a WEC-t bekebelezte a UFC. Ezt követően sorozatban hétszer védte meg a bajnoki övét (mások mellett kétszer is legyőzve Chad Mendest és Frankie Edgart), mielőtt 2015. december 12-én egy emlékezetes, mindössze 13 másodpercig tartó mérkőzésen kikapott Conor McGregortól (akinek esze ágában sem volt aláírni egy visszavágóra). A 27. MMA-mérkőzésén ez volt Aldo második veresége.

Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy ki lesz Aldo következő ellenfele, de biztos hogy sokan fizetnének egy harmadik Aldo–Max Holloway összecsapásért. Az első kettőt Holloway nyerte egyaránt harmadik menetes TKO-val, és mindkét összecsapást az adott este legjobb bunyójának választották a szurkolók.