Társoldalunk:

A Florida megszerezte az NHL egyik legjobb kapusát

2019.07.01. 19:44

A Florida Panthers megszerezte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik legjobb kapusát, az orosz Szergej Bobrovszkijt.

A 30 esztendős hálóőr hétfőn vált szabadon igazolhatóvá, miután lejárt a szerződése a Columbus Blue Jacketsnél. Ezt használta ki a Florida, és hétéves, sajtóértesülések szerint összesen 70 millió dolláros ajánlatot tett, amelyet Bobrovszkij elfogadott.

A Florida Panthers megszerezte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik legjobb kapusát, az orosz Szergej BobrovszkijtForrás: AFP/2019 Getty Images/Bruce Bennett

A Columbus másik orosz sztárját, a csatár Artemij Panarijt is elveszítette az úgynevezett szabadügynök piacon: a légiós a New York Rangershez távozott.

A Dallas Stars aktív volt az első átigazolási napon: megszerezte Joe Pavelskit a San Jose Sharkstól, és a rutinos Corey Perryt, akit az Anaheim Ducks nem kívánt megtartani. A texasi együttesből távozott is két tapasztalt csatár: Jason Spezza - aki a 2009-es világbajnokságon a magyar válogatottnak is gólt ütött - a Torontóban folytatja pályafutását. A Stars eddigi norvég pontfelelőse, Mats Zuccarello pedig öt évre, 30 millió dollárért szerződött a Minnesota Wildhoz.