Társoldalunk:

Szakadt térdszalaggal ment vissza pályára az NBA-sztár - videó

2019.06.14. 08:23

Drámai meccsen történelmi Toronto Raptors-győzelmet és az NBA történetének első kanadai bajnoki címét hozta az NBA nagydöntőjének hatodik mérkőzése. A drámát csak fokozta egy újabb súlyos sérülés a vesztes Golden State Warriors oldalán.

Azok után, hogy a döntő ötödik mérkőzésén a több hetes kihagyás után visszatérő oaklandi sztár, a kétszeres döntő MVP, Kevin Durant elszakította az Achillesét, csak a notórius hibázók gondolták azt, hogy a kétszeres címvédő Golden State Warriors képes lesz megfordítani a Toronto Raptors elleni párharcot. A kaliforniaiak aztán csak egy labdára voltak a csodától, azok után, hogy egy újabb sztárjukat, Klay Thompsont is elveszítették.

A hátvédnek egy rossz leérkezés során a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalagja. Azonnal az öltözőbe kísérték, csakhogy a bírók szerint szabálytalankodtak vele szemben, ezért befújtak a javára két büntetőt, amit be kellett dobnia, különben kizárták volna a mérkőzésből. Így aztán Thompson szakadt szalaggal visszasétált a pályára, hogy bedobja a két büntetőt.

Még egy kicsit védekezett is, mielőtt Steve Kerr vezetőedző levette a pályáról és az öltözőbe parancsolta. De Thompson még ekkor is azt mondta, hogy adjon neki két percet Kerr és visszajön a pályára, de már nem tudott visszaállni, a Raptors pedig végül 114-110-re megnyerte a mindent eldöntő hatodik meccset.