Társoldalunk:

Megműtötték az NBA sztárját, egy évet is kihagyhat

2019.06.13. 08:56

Kevin Durant, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Golden State Warriors sztárja Achilles-ín-szakadást szenvedett a nagydöntő negyedik összecsapásán.

A 30 éves kosaras Instagramján szerda késő este jelezte: hétfői sérülése után sikeres műtéten esett át.

"Most kezdődik a visszautam. Belül nagyon fáj, de jól vagyok. A kosárlabda a legnagyobb szerelmem, és pályára akartam lépni, segíteni akartam a csapatomat a triplázásban" - írta az NBA négyszeres pontkirálya, az elmúlt két nagydöntő legértékesebb játékosa.

Kevin Durant hosszú ideig nem játszhatForrás: AFP/2018 Getty Images/Ezra Shaw

Durant az idei, Toronto Raptors elleni finálé első négy mérkőzését vádlisérülés miatt kihagyta, az ötödik összecsapáson tért vissza, ám egy negyed után betámogatták az öltözőbe. A Warriors ennek ellenére nagy csatában, 106-105-re győzött Torontóban, így magyar idő szerint péntek hajnalban hazai pályán kiegyenlítheti a párharcot.

Egyelőre kérdéses, hogy az NBA egyik legjobb játékosa mikor és hol térhet vissza, ugyanis az ilyen sérülések gyógyulási ideje akár egy év is lehet. Durant szerződése ráadásul lejár a Warriorsnál, szabadügynök lesz, és nagy kérdés, melyik lesz az a csapat, amelyik így, sérülten is szerződteti.