Nagydöntőt játszhat a csapat, amely januárban még utolsó helyen állt

San Jose Sharks v St Louis Blues - Game Six GettyImageRank1 SPORT ICE HOCKEY national hockey league bestof topix
ST LOUIS, MISSOURI - MAY 21: NHL Deputy Commissioner Bill Daly presents the Clarence S. Campbell Bowl to the St. Louis Blues after defeating the San Jose Sharks in Game Six with a score of 5 to 1 to win the Western Conference Finals during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at Enterprise Center on May 21, 2019 in St Louis, Missouri. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A St. Louis Blues kedden magabiztosan megnyerte a vendég San Jose Sharks elleni párharcának hatodik mérkőzését is, amivel az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nagydöntőjébe került a nyugati főcsoportból.

A Blues úgy nyerte meg 4-2-re a párharcot, hogy három mérkőzés után még a San Jose vezetett 2-1-re.

Az igazsághoz tartozik, hogy a hatodik meccsen a Sharks három klasszisát is nélkülözte, a világ egyik legjobb védője, Erik Karlsson mellett a playoffban eddig parádézó Tomás Hertl, és a csapatkapitány Joe Pavelski sem tudta vállalni a játékot, hiányukat pedig nem bírta el a csapat.

A Blues a kedd hajnali találkozón rendkívül hatékonyan játszott, 19 kapura lövésből ütött 5 gólt (az utolsót üres kapura), miközben saját kapujában az újonc Jordan Binnington 26 kísérletből 25-öt hárított. A nyáron megszerzett center, Ryan O'Reilly három gólpasszal zárt, David Perron pedig egy gólja mellett egy asszisztot is kiosztott az 5-1-re megnyert összecsapáson.

Az utolsó másodpercek:

Craig Berube együttese a döntőbe kerüléssel óriási bravúrt hajtott végre, ugyanis

január 3-án még a teljes NHL utolsó helyén állt, de a fantasztikus hosszú hajrának köszönhetően először simán bejutott a playoffba, most pedig már a nagydöntőre készülhet.

A klub utoljára 1970-ben játszhatott a Stanley-kupáért, de akkor a Bobby Orr vezette Boston Bruins négy meccsen jobbnak bizonyult. Érdekesség, hogy ezúttal is a Bruins lesz a Blues ellenfele.

Eredmény, nyugati főcsoportdöntő, 6. mérkőzés:

St. Louis Blues-San Jose Sharks 5-1
A párharc végeredménye 4-2 a St. Louis javára.