Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) két évre eltiltotta az Indiana Pacers játékosát, Tyreke Evanst, mert megsértette a liga drogellenes szabályzatát.

Az elmúlt években Evans a harmadik kosaras, akit kizár az NBA. 2006-ban Chris Andersen bukott meg a drogteszten, ő 2008-ban visszatérhetett a ligába, 2013-ban bajnoki címet ünnepelhetett a Miami Heattel.

10 évvel később OJ Mayót tiltotta el az NBA, aki azóta nem lépett pályára a világ legerősebb bajnokságában, jelenleg Kínában játszik.

Tyreke Evans 2009-ben került az NBA-be, és azonnal történelmi újoncszezont produkált, mivel

Oscar Robertson, Michael Jordan és LeBron James után ő lett a negyedik játékos, aki első évében legalább 20 pontos, 5 lepattanós, 5 gólpasszos átlagot hozott meccsenként (a klub azóta Luka Donciccsal bővült idén).

Tyreke Evans legközelebb 2021-ben térhet vissza az NBA-be Forrás: AFP/2019 Getty Images/Andy Lyons

A hátvéd Sacramentóban kezdte karrierjét, majd New Orleansba került, onnan vissza Sacramentóba, aztán lehúzott egy évet Memphisben, a legutóbbi idényt pedig az Indiana Pacersnél töltötte, itt karrierje legrosszabb szezonját zárta.

A Hoopshype újságírója, Alex Kennedy szerint Evans keménydrogot használt, amely lehetett metamfetamin, kokain, LSD, heroin, kodein, vagy morfium. A 29 éves játékos legközelebb 2021-ben kérheti meg az NBA-t, hogy engedje újra pályára lépni.