A Boston jutott elsőként a Stanley-kupa döntőjébe

Boston Bruins v Carolina Hurricanes - Game Four GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
RALEIGH, NORTH CAROLINA - MAY 16: The Boston Bruins celebrate after defeating the Carolina Hurricanes in Game Four to win the Eastern Conference Finals during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at PNC Arena on May 16, 2019 in Raleigh, North Carolina. Grant Halverson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Bruins került be elsőként az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) idei nagydöntőjébe, miután csütörtökön sorozatban negyedszer is győzött a Carolina Hurricanes ellen. Ezzel veretlenül nyerte meg a két csapat párharcát a keleti főcsoport döntőjében.

A Bostonban a playoff eddigi legjobb játékosa, Tuukka Rask kapus 24 védéses shutoutot mutatott be, a csapat első sora (Brad Marchand, Patrice Bergeron és David Pastrnak) pedig ismét villant, ez a trió szerezte a Bruins mindegyik gólját.

A Carolina vereségével másodszor fordult elő, hogy söpréssel essen ki egy olyan csapat, amelyik az előző körben söpréssel ment tovább. Az első ilyen alkalom az előző fordulóban történt, amikor éppen a Carolina ütötti ki 4-0-val azt a New York Islanderst, amely az első körben ugyanilyen arányban búcsúztatta a Pittsburgh Penguinst.

A Boston 2011 és 2013 után harmadszor jutott be a Stanley-kupa döntőjébe. Nyolc évvel ezelőtt hét meccsen győzött a Vancouver Canucks ellen, hat éve viszont a Chicago 4-2-es összesítéssel legyőzte Zdena Charaékat.

Eredmény, nyugati főcsoportdöntő, 4. mérkőzés:

Carolina Hurricanes-Boston Bruins 0-4
A párharc végeredménye: 4-0 a Boston javára.