Steph Curry vezetésével 15 pontos hátrányból fordított a bajnok

Portland Trail Blazers v Golden State Warriors - Game Two GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
OAKLAND, CALIFORNIA - MAY 16: Seth Curry #31 of the Portland Trail Blazers controls the ball against Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors in game two of the NBA Western Conference Finals at ORACLE Arena on May 16, 2019 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors csütörtökön második hazai mérkőzését is megnyerte a Portland Trail Blazers ellen az észak-amerikai kosárlabda-liga nyugati főcsoportdöntőjében.

A Portland ezúttal szorosabbá tudta tenni ezt a mérkőzést, mint az elsőt, a remek második negyedének köszönhetően 15 ponttal vezetett félidőben. A Golden State a rá jellemző harmadik negyedes teljesítményével 12 perc alatt eltüntette ezt a különbséget, de a Blazers tudott újítani, és a hajrára is előnnyel fordult. A címvédő ellen viszont nem volt elég az újonnan kiépített nyolcpontos fór, ami az utolsó perce előtt egyre olvadt, majd két kosárral fordítani is tudott a Warriors.

A Portland még támadhatott az egyenlítésért, de Andre Iguodala mesterien védekezett a nagy dobásairól is elhíresült Damian Lillard ellen, így a Warriors megnyerte a mérkőzést, és 2-0-s előnnyel utazhat Oregonba a következő két összecsapásra.

A Golden State ezúttal sem számíthatott Kevin Durantre, de mióta ő kidőlt, a bajnok még nem veszített meccset. Ezúttal is Steph Curry volt a vezér, aki 37 pontja mellett leszedett 8 lepattanót, és kiosztott ugyanennyi gólpasszt is.

Eredmény, nyugati főcsoportdöntő, 2. mérkőzés:

Golden State Warriors-Portland Trail Blazers 114-111
Az állás: 2-0 a Golden State javára.

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.