New York elbukta a jövő legnagyobb sztárját

State Farm Champions Classic GettyImageRank2 BASKETBALL
INDIANAPOLIS, IN - NOVEMBER 06: Zion Williamson #1 of the Duke Blue Devils celebrates against the Kentucky Wildcats during the State Farm Champions Classic at Bankers Life Fieldhouse on November 6, 2018 in Indianapolis, Indiana. Andy Lyons/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint szerda hajnalban sorsolták az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) júniusi újoncbörzéjének sorrendjét. Azok a csapatok vettek részt ezen, amelyek nem jutottak be a rájátszásba, a legjobb esélye az első választás jogára az alapszakaszban a három legrosszabb mérleggel végző együttesnek, azaz a New York Knicksnek, a Phoenix Sunsnak, és a Cleveland Cavaliersnek volt, de mindhárom együttes nagyot bukott a lottón.

Tény, hogy ennek a három klubnak volt matematikailag a legnagyobb sansza arra, hogy az ölébe hulljon az első választás joga, ezzel pedig vélhetően az utóbbi idők legtehetségesebb játékosa, Zion Williamson. Más kérdés, hogy számszerűsítve mindhárom csapatnak egyenként 14% esélye volt erre, igaz, a többieknek még kevesebb.

A lottón többmilliónyi varáció összejöhet végeredményként, gyakorlatilag nincs papírforma, New Yorkban mégis szinte biztosra vették, hogy Zion a Knicks játékosa lesz, ezért majd odaigazol Kevin Durant is, Kyrie Irving is, meg mindenki más is, és hipphopp, a viccklubból azonnal bajnok lesz.

Zion Williamson minden bizonnyal a New Orleans Pelicans játékosa lesz Forrás: AFP/2018 Getty Images/Andy Lyons

Nem így történt. A lottót az újjáépülést tervező New Orleans Pelicans nyerte, amelynél volt arról szó, hogy legnagyobb sztárját, Anthony Davist odaadná annak a csapatnak, amelyik megnyeri a sorsolást, csak azért, hogy Ziont választhassa.

Nos, a csapatnál végtelenül boldogok lehetnek, mert Zion mindenféle kompromisszum nélkül az övék lehet. A második helyre a Memphis Grizzlies csúszott be, a Knicks a harmadik helyre esett vissza, a Lakers a 11-ről előrejött a 4-re, ezzel LeBron Jamesék is nagyot nyertek.

A legnagyobb vesztes a már említett Phoenix, amely a hatodik helyről választhat a 2019-es év legtehetségesebb amatőr játékosai közül.

Az ESPN csatorna nagyhangú "szakírója", Stephen A. Smith óriási Knicks-drukker, a lottó után videóra is vette a reakcióját.

A végső sorrend: