Társoldalunk:

Egy meccsre az NHL döntőjétől a Boston Bruins

2019.05.15. 08:24

A Boston Bruins - két hazai győzelem után - vendégként is nyerni tudott a Carolina Hurricanes ellen, amivel egy győzelemre került az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) döntőjébe kerüléstől.

A keleti finálé első két találkozóját egyaránt magabiztos teljesítménnyel nyerte a Bruins, Raleigh-ben viszont még egy csapat sem tudott nyerni ebben a playoffban. A Hurricanes nagy lendülettel kezdett, de nem tudta bevenni Tuukka Rask kapuját, de a Boston sem szerzett gólt az első harmadban. A másodikban aztán Chris Wagner révén hamar megszerezte a vezetést a vendégcsapat, az előnyt öt perccel később Brad Marchand duplázta meg. Még ebben a játékrészben szépített a Carolina Calvin de Haan góljával, a záró felvonásban viszont nem sikerült egyenlíteni, így a Bruins összesítésben már 3-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban. 

A Bruins már csak egy győzelemre van a nagydöntőtőlForrás: AFP/2019 Getty Images/Grant Halverson

Ha a következő mérkőzést is elveszíti a Carolina, akkor a második olyan csapat lehet az NHL történetében, amely söpréssel esik ki azután, hogy az előző körben ő söpört. Melyik volt az első?
A New York Islanders, amely az első fordulóban 4-0-val ütötte ki a Pittsburgh Penguinst, aztán a másodikban a Carolina jött szembe...

Eredmény, keleti főcsoportdöntő, 3. mérkőzés:
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 1-2
Állás: 3-0 a Boston javára.

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.