Egy meccsre az NHL döntőjétől a Boston Bruins

Boston Bruins v Carolina Hurricanes - Game Three GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
RALEIGH, NORTH CAROLINA - MAY 14: Tuukka Rask #40 of the Boston Bruins celebrates with his teammates after defeating the Carolina Hurricanes in Game Three of the Eastern Conference Finals during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at PNC Arena on May 14, 2019 in Raleigh, North Carolina. Grant Halverson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Bruins - két hazai győzelem után - vendégként is nyerni tudott a Carolina Hurricanes ellen, amivel egy győzelemre került az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) döntőjébe kerüléstől.

A keleti finálé első két találkozóját egyaránt magabiztos teljesítménnyel nyerte a Bruins, Raleigh-ben viszont még egy csapat sem tudott nyerni ebben a playoffban. A Hurricanes nagy lendülettel kezdett, de nem tudta bevenni Tuukka Rask kapuját, de a Boston sem szerzett gólt az első harmadban.

A másodikban aztán Chris Wagner révén hamar megszerezte a vezetést a vendégcsapat, az előnyt öt perccel később Brad Marchand duplázta meg.

Még ebben a játékrészben szépített a Carolina Calvin de Haan góljával, a záró felvonásban viszont nem sikerült egyenlíteni, így a Bruins összesítésben már 3-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

A Bruins már csak egy győzelemre van a nagydöntőtől Forrás: AFP/2019 Getty Images/Grant Halverson

Ha a következő mérkőzést is elveszíti a Carolina, akkor a második olyan csapat lehet az NHL történetében, amely söpréssel esik ki azután, hogy az előző körben ő söpört. Melyik volt az első?
A New York Islanders, amely az első fordulóban 4-0-val ütötte ki a Pittsburgh Penguinst, aztán a másodikban a Carolina jött szembe...

Eredmény, keleti főcsoportdöntő, 3. mérkőzés:
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 1-2
Állás: 3-0 a Boston javára.

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.