Drámai meccsen maradt életben a Colorado Avalanche - videó

San Jose Sharks v Colorado Avalanche - Game Six GettyImageRank2
DENVER, COLORADO - MAY 06: Tyson Jost #17 of the Colorado Avalanche brings the puck out from behind the net against Joakim Ryan #47 and Joe Thornton #19 of the San Jose Sharks in the first period during Game Six of the Western Conference Second Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at the Pepsi Center on May 6, 2019 in Denver, Colorado. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Colorado Avalanche hazai pályán hosszabbítás után 4-3-ra győzött a San José Sharks ellen az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) nyugati főcsoport-elődöntőjében, amivel kiharcolta a mindent eldöntő hetedik mérkőzést az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A Coloradónak (amely az előző körben a nyugati alapszakaszelső Calgary Flamest búcsúztatta simán) muszáj volt győznie, ugyanis összesítésben 3-2-es hátrányban volt, miután az ötödik meccset a San José behúzta hazai jégen. Az Avalanche az első harmadban kétszer is kapuvasig jutott, a másodikban viszont megtört a jég, Tyson Jost érkezett remekül JT Compher centerezésére.

Tíz perccel később már egál volt, a gólt szökőévente szerző Marc-Eduard Vlasic ért oda leggyorsabban egy kipattanóra. A hazaiak nem sokkal később ismét megszerezték a vezetést, Compher bombázott kapásból a kékvonalról Martin Jones kapujába.

A csapat azonban nem tudta kihúzni a harmad végéig, 10 másodperccel a dudaszó előtt Brent Burns egyenlített ismét.

A harmadik felvonásban újra az Avalanche szerzett előnyt az élete meccsét játszó Compher higgadt megoldásával. A hajrában elképesztő offenzívába kezdett a Sharks, amely két és fél perccel a vége előtt érett góllá, az eddigi 1099 NHL-meccsén mindössze egyszer duplázó Vlasic szerzett szerencsés gólt.

Jöhetett a hirtelen halál, amely csak 152 másodpercig tarott, az élete 9. NHL-meccsét játszó Cale Makar passzát az Avalanche kapitánya, Gabriel Landeskog juttatta a kapuba, ezzel a Colorado 4-3-ra győzött, jöhet a mindent eldöntő hetedik mérkőzés San Joséban.

View this post on Instagram

This is going to need 7️⃣! #Game7 #StanleyCup

A post shared by NHL (@nhl) on

Az este másik meccsén a Boston Bruins 3-0-ra győzött a Columbus Blue Jackets otthonában, köszönhetően a 39 védéses shutoutot bemutató Tuukka Rask kapusnak. A Bruins ezzel 4-2-re megnyerte a párharcot, a keleti főcsoportdöntőben a Carolina Hurricanes lesz az ellenfele.


Eredmények, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
Columbus Blue Jackets-Boston Bruins 0-3
A párharcot a Boston Bruins nyerte 4-2-re.

Nyugati főcsoport:
Colorado Avalanche-San Jose Sharks 4-3 - hosszabbítás után
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-3