Saját gólját akadályozta meg a csatár az üres kapuban - videó

Colorado Avalanche v San Jose Sharks - Game One GettyImageRank2
SAN JOSE, CA - APRIL 26: Goalie Martin Jones #31 of the San Jose Sharks lay out to make a save blocking the shot of Carl Soderberg #34 of the Colorado Avalanche during the first period in Game One of the Western Conference Second Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at SAP Center on April 26, 2019 in San Jose, California. Thearon W. Henderson/Getty Images /AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) rájátszásában a nyugati elődöntőben a Colorado a San Josét fogadta. 2-0-s hazai vezetésnél az Avalanche újabb gólt szerezhetett volna, ám Carl Söderberg egészen szürreális módon saját magát akadályozta meg ebben, pedig egy méterre volt az üres kaputól.

A svéd center Matt Calverttől kapott egy remek passzt, és először nem találta el a korongot, majd amikor a vendégek védője, Brent Burns fellökte, még belekapott a pakkba, ami elindult a kapu felé. Viszont ahogy esett, még egyszer hozzáért a koronghoz, így az mellé ment.

Csapata viszont megúszta a bakit, mert a Sharks nem tudott lőni egyetlen gólt sem, a Coloradónak pedig összejött a harmadik az utoló előtti percben Erik Johnson egész pályás találatával. Az Avalanche 3-0-ra győzött a párharc negyedik mérkőzésén, az egyik fél negyedik győzelméig tartó csata így 2-2-re áll.

A keleti főcsoportban a Boston Bruins is egyenlített a Columbus Blue Jackets ellen, miután 4-1-re nyert idegenben, ott is 2-2-vel állnak a felek.