Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárligában (NBA) szereplő Brooklyn Nets sztárját, D'Angelo Russellt kábítószer-birtkolással gyanúsítja a New York-i rendőrség.

A 23 éves irányító ebben a szezonban élete formájában játszott, bekerült az All-Star gálára, csapatát pedig bevezette a rájátszásba. Ott az első körben a Philadelphia Sixers ellen aztán kiesett, így megkezdte a vakációt.

Helyi idő szerint szerda este szállt gépre New Yorkban, hogy hazarepüljön Louisville-be. Az útra vitt magával egy kis marihuánát, amit egy üres alimínium üdítősdobozba rejtett, azt pedig a bőröndjébe tette.

D'Angelo Russell bajba került Forrás: AFP/2019 Getty Images/Elsa

Pechjére a csomag fennakadt a rutinellenőrzésen, a rendőrök pedig azonnal lecsaptak rá. Végül nem tartóztatták le, és hazarepülhetett, viszont beidézték a bíróságra.

Ha bebizonyítják, hogy a kábítószer az övé volt, akkor Russellnek részt kell vennie az NBA drogellenes programjában. Mivel ez az első esete, így bizonyára megússza eltiltás nélkül. Viszont olyan szempontból bajba kerülhet, hogy lejárt a szerződése a Brooklynnal, a csapat ezek után kétszer is meggondolja, legyen-e közös folytatás.