Társoldalunk:

NBA: Antetokounmpo vezérletével vágott vissza a Bucks

2019.05.01. 09:21

Az alapszakaszban legtöbb győzelmet gyűjtő Milwaukee Bucks kedden magabiztosan visszavágott a vendég Boston Celtics csapatának a 29 pontig jutó Giannis Antetokounmpo vezérletével az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoport-elődöntőjének második mérkőzésén.

A Bucks már 31 ponttal is vezetett a meccsen, a Boston ásza, Kyrie Irving az első meccsen szerzett 26 pontja után ezúttal csak kilencig jutott. A Celtics mellett szól változatlanul, hogy hat playoff-párharcából ötöt megnyert a Milwaukee ellen, köztük az 1974-es döntőt is. A negyedik dupla-duplája volt már ez Antetokounmpónak a rájátszásban.

A címvédő Golden State Warriors másodszor is legyőzte (115–109) a Houston Rockets együttesét, ezzel már 2-0-ra vezet a párharcban, így nyugodtan utazhat a texasi folytatásra.

A Warriors vezére ezúttal is Kevin Durant volt 29 ponttal, aki sorozatban öt találkozó után maradt 30 pont alatt. Egyben ő lett 201 pontjával a negyedik az NBA történetében - LeBron James, Allen Iverson és Michael Jordan után -, aki elérte a 200 pontot egymás után öt rájátszásos mérkőzésen.

Mindkét gárda sztárja megsérült a nyitónegyedben: a hazaiaktól a 20 pontos Stephen Currynek kifordult az ujja, de a negatív röntgen-eredmény után visszatért a pályára, a Rocketst erősítő James Hardennek pedig a szemébe nyúltak, és saját bevallása szerint alig látott valamit a hátralévő időben. Ennek ellenére 29 pontot dobott.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 123-102
Az állás: 1-1
Nyugati főcsoport:
Golden State Warriors-Houston Rockets 115-109
Az állás: 2-0 a Golden State javára.
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.