Az ellenfél kapitányának lefejezése a csapat továbbjutásába került - videó

Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven GettyImageRank1 bestof topix
SAN JOSE, CALIFORNIA - APRIL 23: Barclay Goodrow #23 of the San Jose Sharks is congratulated by teammates as Brayden McNabb #3 of the Vegas Golden Knights skates off the ice after he scored the game winning goal in overtime in Game Seven of the Western Conference First Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at SAP Center on April 23, 2019 in San Jose, California. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elképesztő mérkőzésen jutott az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) rájátszásának második körébe a San José Sharks, amely hosszabbításban legyőzte a tavalyi nagydöntős Vegas Golden Knights csapatát.

A kaliforniai együttes összesítésben 3-1-es hátrányban volt az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban, innen azonban sikerült egyenlítenie, 3-3 után pedig jöhetett hazai pályán a mindent eldöntő hetedik meccs.

Itt 49 percig úgy tűnt, hogy a Vegas meg tudott újulni, és 3-0-ra elhúzott William Karlsson, Cody Eakin és Max Pacioretty góljaival. Az 50. percben aztán Eakin egy buli után a fejénél fogva bottal a jégbe gyalulta a Sharks csapatkapitányát, Joe Pavelskit, aki már nem térhetett vissza a folytatásra, Eakint pedig kiállították öt percre.

Az ötperces büntetések nem érnek véget akkor, ha az emberhátrányban játszó csapat gólt kap, ezt pedig tökéletesen kihasználta a San José, amely négy (!) emberelőnyös gólt szerzett az ötperces fór alatt (ez NHL-rekordbeállítás), és átvette a vezetést 4-3-ra.

De még nem volt vége a meccsnek, a Vegas 47 másodperccel a rendes játékidő vége előtt, kapus nélkül támadva kiegyenlített Jonathan Marchessault révén.

Jöhetett a mindent eldöntő meccs hirtelen halála, az aranygólig tartó hosszabbítás. A Sharks aktívabb volt a ráadásban, végül pedig az a játékos talált be, aki addig a legrosszabbul játszott, 6 jégen töltött perce alatt a csapata három gólt is kapott.

Viszont talán Barclay Goodrownak voltak emiatt a legfrissebbek a lábai, könnyedén korcsolyázta körbe Brayden McNabbet, majd Marc-André Fleury kapust is, és eldöntötte a mérkőzést, valamit az egész párharcot is.

A San José ellenfele a Colorado Avalanche lesz a következő körben.

Szintén hetedik mérkőzést rendeztek a Boston Bruins-Toronto Maple Leafs párharcban is, itt a kanadai együttes vezetett 3-2-re összesítésben, de a Bruins meg tudta nyerni a hatodik meccset Torontóban.

Jöhetett a Game7, ott pedig már nem volt kérdés, a Boston 5-1-re győzött, így sorozatban második évben ejti ki hét meccsen a Torontót.

A Maple Leafs kiesésével elfogytak a kanadai csapatok, így biztosan nem szakad meg az amerikai klubok 1994 óta tartó sikerszériája. Utoljára 1993-ban a Montreal Canadiens nyerte meg a Stanley-kupát kanadai együttesként.

Keleti főcsoport:
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 5-1
A párharc végeredménye: 4-3 a Boston javára.
Nyugati főcsoport:
San José Sharks-Vegas Golden Knights 5-4 - hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 4-3 a San José javára.