Dudaszós hármassal zárta le az Oklahoma elleni párharcot a Portland

Oklahoma City Thunder v Portland Trail Blazers - Game Five GettyImageRank2 BASKETBALL
Damian Lillard: Az nevet, aki utoljára nevet
Vágólapra másolva!
Az NBA keddi játéknapján négy meccset rendeztek, ebből három playoff-párharc véget is ért. A legnagyobbat a Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder szólt, ahol a hazai csapat egy dudaszós triplával zárta le a párharcot.

A Trail Blazers-OKC párharc kis túlzással Russell Westbrookról és Damian Lillardról szólt. A két játékos folyamatoan kereste a párharcokat, ment a trashtalk.

Damian Lillard: Az nevet, aki utoljára nevet Forrás: AFP/2019 Getty Images/Steve Dykes

Az ötödik meccsen Lillard 34 pontot szórt már az első félidőben, összesen 50-ig jutott, és 115-115-nél egy dudaszós triplával zárta le a sorozatot.

Paul George 36 pontot dobott, Westbrook tripla-duplával vigasztalódhatott (29 pont, 14 gólpassz, 11 lepattanó), amivel feljött a playoff örökrangsor negyedik helyére.

A másik nyugati meccsen Denverben nyert a Nuggets a San Antonio ellen. A denveri lett az első nyugati csapat, amely zsinórban két meccset nyert ebben a playoffban. Jamal Murray 23, Jokic 16 ponttal zárt, a túloldalon LaMarcus Aldridge és DeMar DeRozan is 17-ig jutott.

Keleten a Toronto Raptors és a Philadelphia 76ers is továbbjutott. Torontóban Kawhi Leonard 27 pontot dobott, a Raptors pedig 4-1-gyel jutott tovább.

A Philadelphia 122-100-ra verte a Brooklynt az ötödik meccsen, a 14-0-s rajt után meg sem állt a Philly. Joel Embiid 23 ponttal és 13 lepattanóval zárt úgy, hogy csak 20 percet kellett játszania.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők

Keleti főcsoport:
Toronto Raptors-Orlando Magic 115-96
A párharc végeredménye: 4-1 a Toronto javára.

Philadelphia 76ers-Brooklyn Nets 122-100
A párharc végeredménye: 4-1 a Philadelphia javára.

Nyugati főcsoport:
Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 118-115
A párharc végeredménye: 4-1 a Portland javára.

Denver Nuggets-San Antonio Spurs 108-90
Az állás: 3-2 a Denver javára.
A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.