Magabiztosan nyert a címvédő az NBA-ben

Golden State Warriors v Los Angeles Clippers - Game Three GettyImageRank2 BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - APRIL 18: Klay Thompson #11 of the Golden State Warriors celebrates his blocked shot in front of Landry Shamet #20 of the LA Clippers during a 132-105 Warriors win during Game Two of Round One of the 2019 NBA Playoffs at Staples Center on April 18, 2019 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors magabiztos, 27 pontos győzelemmel szerezte meg ismét a vezetést a Los Angeles Clippers elleni párharcban az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A két kaliforniai együttes előző összecsapásán a Clippers, nagy meglepetésre, 31 pontos hátrányból fordítva vette el a Golden State pályaelőnyét, amelyet a Warriors csütörtökön visszavett: a vendégeknél Kevin Durant 38 pontot dobott, vezérletével a vendégek már az első negyed után 19 ponttal vezettek. A címvédőnél az utolsó negyedben, a nagy előny birtokában, jobbára a kiegészítő emberek játszottak.

Klay Thompsonnak (balra) volt mit ünnepelnie Forrás: AFP/2019 Getty Images/Harry How

A másik nyugati mérkőzésen a San Antonio Spurs a 36 ponttal karriercsúcsot elérő Derrick White vezérletével 118-108-as győzelmet aratott a vendég Denver Nuggets felett, így 2-1-re vezet a párharcban. A texasi csapatból DeMar DeRozan 25 pontjából 21-et a második félidőben szerzett.
Keleten a Philadelphia legjobbja, Joel Embiid nélkül nyert a Brooklyn Nets otthonában. A kameruni center hiányában Ben Simmons és Tobias Harris léptek elő vezérré: előbbi 31 pontot dobott, utóbbi pedig 29 pontja mellé leszedett 16 lepattanót is. A 76ers sikerével visszaszerezte a pályaelőnyt, és 2-1-re vezet a párharcban.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 3. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
Brooklyn Nets-Philadelphia 76ers 115-131
Az állás: 2-1 a Philadelphia javára.

Nyugati főcsoport:
San Antonio Spurs-Denver Nuggets 118-108
Az állás: 2-1 a San Antonio javára.
Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 105-132
Az állás: 2-1 a Golden State javára.
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.