Vágólapra másolva!
A két idegenben elszenvedett vereség után a Carolina Hurricanes hazai pályán 5-0-ra kiütötte a címvédő Washington Capitals csapatát az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásának hétfői játéknapján.

A Capitals legnagyobb sztárja Alekszandr Ovecskin nem bírta idegekkel, hogy csapata korán hátrányba került és összeverekedett az ellenfél szélsőjével Andrej Svecsnyikovval. Mindkét játékost 5 perces kiállítással büntették a játékvezetők.

Brutal Ovechkin KO from r/nhl

A Hurricanesben Warren Foegele és Dougie Hamilton két-két gólt szerzett, a hazaiak kapusa, Petr Mrazek 18 lövést védett, és hibátlan teljesítménnyel zárt a gyenge támadójátékot produkáló washingtoniakkal szemben. A 27 éves cseh kapusnak ez volt az ötödik playoff-sikere az NHL-ben, ezekből negyedszer zárt kapott gól nélkül. A Carolina megérdemelten szépített, játékosai 45 alkalommal találták el a vendégek kapuját.
Auston Matthews és Andreas Johnsson egyformán két ponttal - egy góllal és egy gólpasszal -, míg Frederik Andersen 34 lövéssel járult hozzá a Toronto hazai sikeréhez, amellyel a Maple Leafs három felvonást követően 2-1-re vezet a Boston ellen.
A nyugati főcsoportban a Colorado kiütötte a Calgaryt. A győztes hazai együttesben Nathan MacKinnon kétszer volt eredményes, míg a 20 éves Cale Makar góllal mutatkozott be a ligában. Az Avalanche-nak 56 kapura tartó lövése volt, a vendégeknél Mike Smith hiába védett ezekből 50-et, a Flames így sem kerülte el a súlyos vereséget.
A Nashville kétgólos előnyét kiegyenlítette a házigazda Dallas, de Mikael Granlund az 52. percben megszerezte a Predators győztes találatát.

Főcsoport-negyeddöntők, 3. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 3-2
Az állás: 2-1 a Toronto javára.
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 5-0
Az állás: 2-1 a Washington javára.
Nyugati főcsoport:
Colorado Avalanche-Calgary Flames 6-2
Az állás: 2-1 a Colorado javára.
Dallas Stars-Nashville Predators 2-3
Az állás: 2-1 a Nashville javára.
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.