NHL: győzelemmel kezdte a rájátszást a címvédő

Carolina Hurricanes v Washington Capitals - Game One GettyImageRank3
WASHINGTON, DC - APRIL 11: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals celebrates after scoring a first period goal against the Carolina Hurricanes in Game One of the Eastern Conference First Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at Capital One Arena on April 11, 2019 in Washington, DC. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Washington Capitals a vendég Carolina Hurricanes legyőzésével kezdte a rájátszást az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A fővárosi csapat rendkívül agresszívan kezdett és már az első harmadban háromgólos előnyre tett szert, az első kettőt Nicklas Backström szerezte. A második játékrészben őrizte előnyét a bajnok, aztán a harmadikban erőre kapott a Hurricanes, az újonc Andrej Szvecsnyikov két és fél perc alatt duplázott. Az egyenlítés azonban már nem jött össze, az utolsó percben pedig Lars Eller üreskapus találata eldöntötte a mérkőzést.

Bostonban a hazai Bruins kezdett jobban a Toronto ellen, a 10. percben Patrice Bergeron volt eredményes emberelőnyből, de Mitch Marner még ebben a felvonásban egyenlített. Az első szünet után ismét a Maple Leafs szélsője talált be, méghozzá emberhátrányos büntetőből. A játékrész végén William Nylander növelte a kanadai csapat előnyét Nazem Kadri álompassza után.

Végül John Tavares góljával alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Az alapszakaszban a nyugati főcsoport első helyén végző Calgary Flames 34 percig nem bírt a vendég Coloradóval, sőt, Mike Smith kapusnak köszönhette, hogy 0-0 volt az állás. Viszont Andrew Mangiapane szépségdíjas gólja után már nem tudott megújulni az Avalanche, a Flames pedig két késői góllal lezárta a találkozót.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 1. mérkőzések:
kelet:
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 1-4
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 4-2
nyugat:
Calgary Flames-Colorado Avalanche 4-0
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.