Lemondott Magic Johnson a Los Angeles Lakers elnöki posztjáról

Earvin Magic Johnson, NBA, kosárlabda
(FILES) This file photo taken on February 8, 2017 shows NBA legend Earvin "Magic" Johnson during the game between the UCLA Bruins and the Oregon Ducks at Pauley Pavilion in Los Angeles, California. Earvin "Magic" Johnson, who sparked the Los Angeles Lakers to five NBA titles in the 1980s, was on February 21, 2017 named president of basketball operations for the struggling NBA squad. Lakers president and part-owner Jeanie Buss also announced the firing of general manager Mitch Kupchak and vice president of basketball operations Jim Buss, Jeanie's brother and son of former owner Jerry Buss, who died in 2013. / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / ROBERT LABERGE
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) jelenlegi legnagyobb sztárjának, LeBron Jamesnek az együttese körül áll a bál. A Los Angeles Lakers nem jutott be a bajnokság rájátszásában, folyamatosan találgatások zajlanak az odaigazolni vágyó sztárokról és edző személyéről. A csapat korábbi legendája, jelenlegi elnöke Magic Johnson megunta az klubnál tapasztalható állapotokat és az alapszakasz utolsó mérkőzését követően lemondott.

Magic Johnson 2017 elején lett a Los Angeles Lakers elnöke. A hivatalba lépése óta folyamatosan megkérdőjelezhető volt a munkássága, de az ő jelentős közreműködésének köszönhetően igazolt 2018 nyarán LeBron James az aranysárga-lilákhoz, amivel elcsendesítette a kritikusait. Hiába szerződtette a liga legnagyobb sztárját, nem sikerült mellé megfelelő társakat találni mellé, ami eredménytelenséget okozott.

Magic Johnson játékosként ötszörös bajnok a Los Angeles Lakers csapatával Forrás: AFP/2017 Getty Images/Robert Laberge

A klubnál akkor mérgesedett el a helyzet, amikor biztossá vált, hogy nem juthatnak be a rájátszásba. Állítólag már nem voltak beszélő viszonyban edző Luke Waltonnal, emellett az általános igazgatóval és a csapat tulajdonosával is folyamatosan feszült volt a kapcsolata.

- mondta az 59 éves sportvezető, aki játékosként öt bajnoki címet nyert az együttessel. Hozzátette, hogy sokan hátba szúrták, és folyamatosan sugdolóztak körülötte.

Johnson távozása után izgalmas nyár elé néz a kaliforniai csapat: LeBron James szerződését meg kellene újítani és olyan sztárokat kellene igazolni, akikkel újra a rájátszásért küzdhetnek.