A Baylor nyerte az amerikai női egyetemi kosárlabda-bajnokságot

NCAA Women's Final Four - National Championship GettyImageRank2 BASKETBALL
TAMPA, FLORIDA - APRIL 07: Chloe Jackson #24, Kalani Brown #21, NaLyssa Smith #1 and DiDi Richards #2 of Baylor Lady Bears celebrate with the NCAA trophy after their teams 82-81 win over the Notre Dame Fighting Irish to win the championship game of the 2019 NCAA Women's Final Four at Amalie Arena on April 07, 2019 in Tampa, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Története során harmadszor a Baylor Egyetem csapata nyerte meg az amerikai női egyetemi kosárlabda-bajnokságot.

A floridai Tampában rendezett fináléban a Baylor Lady Bears a címvédő Notre Dame Fighting Irish-sal csapott össze, és bár már 17 ponttal is vezetett, a végén mégis csupán egyetlen ponttal diadalmaskodott.

A kiélezett hajrában a Baylor 3.9 másodperccel a vége előtt került kétpontos előnybe, a Notre Dame viszont még így is egyenlíthetett volna, egyik legjobbja, Arike Ogunbowale két büntetőt dobhatott, ám az egyiket elhibázta, így csapata 82-81-re kikapott.

A győztes kosár:

A Baylort irányító Kim Mulkey a harmadik edző lett az egyetemi ligában, akinek a programja (így hívják az egy-egy edző által, akár évtizedeken át is irányított, az adott sportág minden részletét lefeledő szakmai munkát) legalább három bajnoki címet eredményezett.

Kim Mulkey még a játékosainál is nagyobb sztár:

A Connecticat (UConn Huskeys) vezet 11-el, míg a Tennessee nyolc sikerrel a második ebben a rangsorban.

A mérkőzésre 20 127 szurkoló látogatott ki, ami az elmúlt 15 év legnagyobb nézőszáma női döntőn.
A Baylor 2005 és 2012 után nyerte meg ismét az NCAA küzdelmeit, míg a Notre Dame 2011 óta a hatodik alkalommal játszott döntőt, és ez volt az ötödik veresége.