Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján a Portland TrailBlazers egy őrült, dupla hosszabbításos meccsen 148-144-re legyőzte otthon a Brooklyn Netset, ezzel biztosította a helyét a rájátszásban. A csapatnál azonban így sincs ok az örömre, ugyanis az élete legjobb szezonját futó bosnyák center, Juszuf Nurkics szörnyű sérülést szenvedett.

Az eset a második ráadásban, kétpontos hazai vezetésnél történt. Mo Harkless próbált betörni az oldalvonal mellől, nehéz dobása viszont lejött a gyűrűről. Ezt próbálta visszatenni Nurkics egy pöcivel, amihez felugrott, de borzalmasan ért földet, a bal lába gyakorlatilag szilánkosra tört a landolásnál. Fájdalomtól üvöltve maradt a földön, a játékosok szörnyülködve fogták a fejüket. Mindenki rá figyelt, kivéve az egyik játékvezetőt, Tyler Fordot, aki valahogy nem vette észre, hogy egy 210 centis, 130 kilós óriási fekszik előtte magatehetetlenül, és (véletlenül) belerúgott a törött lábába.

Csak erős idegzetűeknek ajánljuk a videót.

Nurkics egyébként élete egyik, ha nem a legjobb mérkőzését játszotta addig, 32 pontja mellett 16 lepattanót is leszedett, valamint kiosztott 5 gólpasszt, de ez aligha vigasztalja. Az első diagnózis szerint a síp- és szárkapocscsontja is eltört, hónapokat kell majd kihagynia.

A szurkolók Ford fejét követelik, szerintük teljesen elfogadhatatlan, hogy egy játékvezető ennyire figyelmetlen/rosszindulatú legyen.

A Utah Jazz is egyre közelebb kerül ahhoz, hogy kvalifikálja magát a playoffba, ezúttal a nyugati sereghajtó Phoenix Sunst verte több mint 30 ponttal. A vendégek számára vigasz lehet, hogy Devin Booker ismét fantasztikusan játszott, 59 pontot dobott annak ellenére, hogy a Jazz mindent elkövetett azért, hogy a minél kevesebb pontot tartsa.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@dbook puts up a season-high 59 points for the @suns on 19/34 shooting

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Eredmények, NBA:
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 119-98
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 115-103
Utah Jazz - Phoenix Suns 125-93
Portland TrailBlazers - Brooklyn Nets 148-144 - kétszeri hosszabbítás után