Megnyert meccset buktak el LeBronék, rangadót nyert a 76ers

Los Angeles Lakers v Boston Celtics GettyImageRank3 BASKETBALL
BOSTON, MASSACHUSETTS - FEBRUARY 07: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers makes a pass during the second half against the Boston Celtics at TD Garden on February 07, 2019 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján ismért kikapott a Los Angeles Lakers, LeBron Jamesék ezúttal a New York Knicks otthonában maradtak alul. A Philadelphia 76ers viszont idegenben nyerte meg a Keleti főcsoport rangadóját.

Rettenetes szezont fut a Los Angeles Lakers, amelyik immár tíz győzelemre van a még rájátszást jelentő nyolcadik helytől a Nyugati főcsoportban, és miután számukra már csak tizenkét mérkőzés van hátra az alapszakaszból nyugodtan kimondhatjuk, hamarosan véget ér az idényük. Az okokat éppen egy napja boncolgattuk ebben a cikkben:

Magic Johnson asszisztál LeBron James Los Angeles-i rombolásához

2005-öt írunk: bemutatják a Harry Potter és a Tűz Serlegét, valamint a Batman: Kezdődiket, az Oscar-gálán tarol az Aviátor és a Millió dolláros bébi, az "ötös" VW Golf Európa legnépszerűbb autója, a magyar női pólóválogatott világbajnok lesz, Fernando Alonso megtöri Michael Schumacher Forma-1-es egyeduralmát, a Liverpool megnyeri minden idők egyik legemlékezetesebb BL-döntőjét, az NHL teljes idénye elmarad, az NFL-t uralja a New England Patriots, Lance Armstrong hetedszer győz a Tour de France-on, legalábbis akkor még azt hittük.

A Lakersnek ezúttal a liga leggyengébb mutatójával (14 győzelem, 56 vereség) bíró New York Knicks otthonában sikerült megverniük magukat. Három és fél perccel az utolsó dudaszó előtt még 11 ponttal vezetett a Lakers, innen tudott fordítani egy 13-1-es rohammal a Knicks, és még így is nyerhettek volna a kaliforniaiak, ha LeBron James utolsó kísérlete, nem végzi nagyon csúnyán a horvát Mario Hezonja jóvoltából.

James egyébként megint nem a csapategységet építette, ha éppen megpihent, akkor a kispad legszélén, mindenkitől a lehető legtávolabb tette azt.

Keleten igazi tűzijátékot láthattak azok, akik megnézték a ligaelső Milwaukee Bucks és a keleti negyedik Philadelphia 76ers csatáját. Előbbi csapatban hiába ért el Giannis Antetekounmpo 52 pontot, és tett mellé még 16 lepattanót is, a másik oldalon több volt a jó egyéni teljesítmény (Joel Embiid 40, Jimmy Butler 27 pontot szerzett), és miután a kosárlabda túlnyomó részt csapatjáték, a Sixers örülhetett a végén.

A Houston Rockets is csapatként győzte le a Minnesotát, James Harden (20 pont, 10 assziszt) mellett ugyanis Chris Paul (25 pont, 10 assziszt) és Clint Capela (20 pont, 13 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

Eredmények:
New York Knicks-Los Angeles Lakers 124-123
Miami Heat-Charlotte Hornets 93-75
Milwaukee Bucks-Philadelphia 76ers 125-130
Detroit Pistons-Toronto Raptors 110-107
Sacramento Kings-Chicago Bulls 129-102
Orlando Magic-Atlanta Hawks 101-91
Los Angeles Clippers-Brooklyn Nets 119-116
Houston Rockets-Minnesota Timberwolves 117-102