Vágólapra másolva!
Továbbra is zajlik a Nemzeti Futball Liga (NFL) őrült holtszezonja. Azok után, hogy a Pittsburgh Steelers megszabadult a szupertehetséges, de annál hisztisebb Antonio Browntól, most újabb nagy névtől köszönt el, miután a futó Le'Veon Bell New Yorkba igazolt. De nem ez az üzlet szólt a legnagyobbat.

A Steelers szétesése már a tavalyi alapszakasz óta téma, főleg Bell távozását lehetett biztosra venni. A liga egyik legjobb futójára a Steelers kétszer rakott franchise taget, ami azt jelenti, hogy a játékos nem tehet semmit, kap egy olyan egyéves szerződést, amelybe nincs beleszólása, de legalább sok pénzt jelent. Bell azonban többször is hangot adott annak, hogy hosszabb távú megállapodást akar (nem csoda, az NFL-ben a futók karrierje csak néhány évig tart átlagosan), ezekkel az egyéves papírokkal nem megy sokra.

A helyzet annyira elmérgesedett közte és a klub között, hogy a 2018-as alapszakaszban sztrájkot hirdetett és nem lépett pályára.

Egészen idáig arra várt, hogy bármelyik másik csapat megkínálja egy zsíros ajánlattal, végül a New York Jetsét fogadta el. Ezzel egyébként nem feltétlenül járt jól, a Steelers utolsó próbálkozása ugyanis több pénzt jelentett volna neki, mint végül az a négyéves, 52,5 millió dolláros szerződés, amit aláírt a Jetsnél. De legalább végre pont került az évek óta húzódó Bell-saga végére.

Bellt már nem látjuk többet Steelers-mezben (balra), ahogy Beckhamet sem a Giantsében Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello

A Jets városi riválisa, a Giants közben tovább gyengült, ugyanis azok után, hogy elveszítette a söprögető Landon Collinst, most elcserélte legjobb játékosát, Odell Beckham Jr.-t, akiért egy első és egy harmadik körös draftjogot, valamit Jabrill Pepperst kapta a Cleveland Brownstól, utóbbit vélhetően Collins pótlására. Ezzel megkezdődött a teljes újjáépítés a Giantsnél, már csak Eli Manningtől kellene megszabadulniuk.

Clevelandben ezzel szemben all-int mondtak, miután az elmúlt évek nevetségesen katasztrofális szereplése után úgy tűnik, megindultak felfelé a tavalyi szezonban.

Baker Mayfield személyében van egy fiatal irányítójuk, aki köré bátran lehet építeni, a futók közül Nick Chubb biztató újoncszezont hozott, Kareem Hunt pedig hatalmas fogás lehet annak ellenére, hogy komoly eltiltással fogja kezdeni az évet, miután fellökött egy nőt, majd bele is rúgott, a videó pedig nyilvánosságra került. (Ezért is vágta ki a Kansas City Chiefs.) Az elkapósor pedig papíron a liga legjobbja lehet Beckhammel és a tavaly megszerzett Jarvis Landryvel. Ráadásul ők ketten gimnáziumban és az egyetemen is együtt játszottak, nagyon jó barátok, és bár mindkettő igencsak balhés, jó eséllyel a legjobbat fogják kihozni egymásból.

Már beszéltek is egymással:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It feel good!! @obj I love you brudda

Jarvis Landry (@juice_landry) által megosztott bejegyzés,

Úgy tűnik, a Browns általános igazgatója, John Dorsey rengetegszer megnézte az Újoncok Napja (Draft Day) című filmet, mert amit művel a kinevezése óta, arra bizony Kevin Costner (vagyis Sonny Weaver Jr.) is csettintene.