Fantasztikus mérföldkövekhez értek az NHL orosz szupersztárjai

Washington Capitals v Pittsburgh Penguins - Game Six GettyImageRank1 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League topics topix bestof toppics toppix
PITTSBURGH, PA - MAY 07: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals shakes hands with Evgeni Malkin #71 of the Pittsburgh Penguins after a 4-2 Washington series win in the Eastern Conference Second Round during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at PPG Paints Arena on May 7, 2018 in Pittsburgh, Pennsylvania. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapja két orosz extraklasszisról, Alekszandr Ovecskinről és Jevgenyij Malkinról szólt. A remek csatárok gyönyörű mérföldkövekhez érkeztek, ráadásul egymás ellen ünnepelhettek.

A Pittsburgh-Washington csata másfél évtizede az NHL egyik legkomolyabb rivalizálása, köszönhetően Sidney Crosbynak és Ovecskinnek, akik azóta a liga arcai. Malkinnak sokszor csak kettőjük árnyéka jut, habár tehetségben egyik mögött sincs lemaradva, viszont sérülékenyebb és kevésbé kiegyensúlyozott. Talán mindent elmond róla, hogy ez a 13. idénye, és eddig csak egyszer nem érte el a pont/meccs átlagot. Most is fölötte termel, a Capitals ellen pedig megszerezte 1000. pontját, mindössze a 848. mérkőzésén.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

And just like that, it's point No. 1,000 for @e.malkin71geno! #MA1KIN

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Több se kellett honfitársának, a bajnoki címvédő csapatkapitányának. Mintegy kettő perccel később ő is egy emberelőnyös gólt készített elő, amit John Carlson értékesített, így Ovecskinnek összejött az 1200 pont. Érdekesség, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt lőtte 600. gólját is. Öröme azonban nem lehetett teljes, a Pittsburgh nyerte a mérkőzést.

Náluk is többet szerzett eddig a San José Sharks veteránja, Joe Thornton, aki a Winnipeg Jets ellen begyűjtötte 1468. pontját, ezzel fellépett az örökranglista 14. helyére. De talán még ennél is jobban örülhetett Joe Pavelski győztes góljának, amit a csapatkapitány a meccs vége előtt kevesebb mint négy másodperccel szerzett.

A játéknap pontkirálya a Calgary Flames szélsője, Johnny Gaudreau lett, aki a New Jersey ellen 9-4-re megnyert mérkőzésen mesterhármast ütött, valamint három gólpasszt is kiosztott. Érdekesség, hogy a 3. játékrész előtt még a Devils vezetett 4-3-ra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

To cap off a 6-point evening, @johngaudreau03 notched an @enterprise hatty. Why not, right?

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Továbbra sem lehet fogást találni a Dallas Stars kétméteres kapusán, Ben Bishopon, aki sorozatban harmadik találkozóját hozta le kapott gól nélkül. Összesen már több mint 204 perc érintetlen a kapuja, és már csak bő 14 percre van Ed Belfour klubcsúcsától.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 5-3
Columbus Blue Jackets-Boston Bruins 7-4
Buffalo Sabres-Dallas Stars 0-2
Montréal Canadiens-Detroit Red Wings 3-1
St. Louis Blues-Arizona Coyotes 1-3
Winnipeg Jets-San José Sharks 4-5
Calgary Flames-New Jersey Devils 9-4
Anaheim Ducks-Nashville Predators 3-2