Bunyó, útszéli fenyegetés és ligarekord is akadt az NBA hétfői játéknapján

Cleveland Cavaliers vs. Toronto Raptors, March 11, 2019 cleveland-cavaliers cleveland cavaliers nba cavs
Cleveland Cavaliers forward Marquese Chriss and Toronto Raptors center Serge Ibaka exchange punches in the second half of play. Joshua Gunter, cleveland.com
Vágólapra másolva!
Sorozatban kilencedik győzelmét szerezte a Houston Rockets, amely 118-106-ra nyert a vendég Charlotte Hornets ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján.

Hiába volt Kemba Walker 40 pontja, 10 lepattanója és hét gólpassza, a Charlotte Hornets így is viszonylag simán kikapott a Houston Rockets otthonában. A hazaiak legjobbja persze most is a 28 pontot és 10 gólpasszt jegyző James Harden volt.

A texasi csapat messze a liga legjobb formában lévő együttese: sorozatban kilencedik győzelmüket aratták, és már a harmadik helyen állnak a nyugati főcsoportban.

Három győztes meccs – közte a Warriors és a Lakers elleni – után a másik Los Angeles-i csapat ellen megszakadt a Boston Celtics nyugati túrájának szép győzelmi sorozata. A zöld-fehérek egszer vezettek a meccsen (2-0-ra), attól fogva folyamatosan nőtt a hazaiak előnye, a meccs végére 25 pontra. A Clippers 140 pontot lapátolt össze úgy, hogy a csapatból heten is tíz pont fölé jutottak, Lou Williams egyenesen 34-ig. Ráadásul megdöntötte Dell Curry – ő Steph Curry apja – rekordját, és 11 145 pontjával már ő az NBA történetének legeredményesebb cserejátékosa.

Oklahoma City is nyert a Utah Jazz ellen, de a meccs után mindenki arról beszél, hogy Russel Westbrook veréssel fenyegetett meg egy hazai drukkert, sőt még annak a feleségét is. A Thunder sztárja szerint tiszteletlenül beszéltek vele, rasszista megjegyzést tettek rá.

Ennél is látványosabbra sikerült Serge Ibaka és Marquese Chriss találkozása a Cleveland–Toronto mérkőzésen, ami látványos ütésváltásban csúcsosodott ki.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 126-101
Washington Wizards-Sacramento Kings 121-115
Brooklyn Nets-Detroit Pistons 103-75
Houston Rockets-Charlotte Hornets 118-106
Utah Jazz-Oklahoma City Thunder 89-98
Los Angeles Clippers-Boston Celtics 140-115