Vágólapra másolva!
A New York Islanders hat góllal válaszolt a vendég Toronto Maple Leafs első harmadban szerzett vezető góljára, így megszakította a kanadai gárda három meccses győzelmi sorozatát az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A csütörtöki volt az első meccse John Tavaresnek az Islanders csarnokában azóta, hogy a nyáron, kilenc év után eligazolt a csapattól, melynek kapitánya is volt. Tavarest végig fütyülték a hazai nézők, egyikük egy mezt is hozzávágott.

A Boston Bruins otthon 4-1-re verte az előző tíz mérkőzésén győztes, listavezető Tampa Bay Lightningot. A hazaiak a harmadik harmad közepén 88 másodperc alatt három gólt ütöttek, amivel eldöntötték a találkozót, amely addig 1-0-ra állt.

A Bruins a csütörtöki sikerével úgy zárta a februárt, hogy egyetlen meccset sem veszített el a rendes a játékidőben (11 győzelem, 2 hosszabbításos vereség), ilyenre legutóbb 2011 novemberében volt képes.

A Columbus hazai pályán hosszabbításban verte a Philadelphia Flyerst, mely 2005. december 13. óta nem tudott nyerni a Blue Jackets vendégeként.
A tavalyi nagydöntős Vegas Golden Knights fordulatos meccsen győzött a Florida Panthers ellen. A csapatok 5-5-tel zárták a rendes játékidőt, majd a hosszabbításban nem született újabb gól, így a szétlövés döntött, melyben csak Shea Theodore volt eredményes.

Eredmények:
Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 4-1
New York Islanders-Toronto Maple Leafs 6-1
Columbus Blue Jackets-Philadelphia Flyers 4-3, hosszabbítás után
Vegas Golden Knights-Florida Panthers 6-5, szétlövés után
Ottawa Senators-Edmonton Oilers 2-4
Arizona Coyotes-Vancouver Canucks 5-2
Los Angeles Kings-Dallas Stars 3-4, hosszabbítás után